Iskanje:
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Pozdrav vodje enote

Neprecenljiva vrednost vloženega napora

Leta 2008 se je začel naš prvi korak na poti uvajanja novega koncepta dela na področju institucionalnega varstva  v Sloveniji – vmesne strukture na področju varstva starejših oseb.

 Zavedali smo se, da nas čaka težka naloga in verjeli, da nam bo uspelo – a le skupaj.

Težka naloga zato, ker smo občanom mestne občine Slovenj Gradec – stanovalcem te hiše, želeli ponuditi drugačen način bivanja od poznanega v klasičnih domovih za stare ljudi in vedeli smo, da nam bo uspelo le s sodelovanjem vseh ciljnih skupin, stanovalcev, njihovih sorodnikov zaposlenih in ožjega ter širšega okolja.

Tako smo s skrbnim načrtovanjem in skozi trdo delo ugotavljali, kako so težke stvari lahko enostavne in  kako se lahko drug od drugega učimo in naučimo za boljše življenje.

Lahko rečem, da smo v petih letih  delovanja doma dosegli cilj. Želeli smo dom, v katerem se stanovalci dobro počutijo, v katerega sorodniki in naključni obiskovalci radi prihajajo in v katerem prostovoljci in zaposleni znajo, zmorejo in radi delajo.

Vesela sem, da smo uspeli  odgovoriti na potrebe in želje stanovalcev in da smo oblikovali tim zaposlenih, ki imajo srce na pravem mestu in razumevanje za človeka na prvem mestu in

…vesela sem, da sem lahko del te izkušnje!

Hvala vsem !

 

Marjana Kamnik