Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 87 23 350
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in obvestila
1. OKTOBER - MEDNARODNI DAN STAREJŠIH


Ob današnjem, mednarodnem dnevu starejših, vsem stanovalcem in stanovalkam iskreno čestitamo in želimo še veliko zdravih in zadovoljnih dni v našem Domu. 

Skupaj smo opravili še eno jesensko opravilo - ličkanje. Zapeli in zavrteli smo se ob melodijah mlade glasbenice Aline. 

 

 

SPREHOD ZA SPOMIN - 21. september

Ta torek, 21. septembra, smo obeležili svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V Sloveniji je skoraj 10.000 bolnikov z Alzheimerjevo demenco. Zaradi te bolezni pa niso prizadeti le bolniki, temveč predstavlja veliko breme tudi za njihove najbližje. Kljub temu pa veliko bolnikov ni prepoznanih in se tudi ne zdravi. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence. Je bolezen, ki na še nepopolnoma pojasnjen način povzroča spremembe v možganih. V možganih bolnikov se odlagajo določene snovi, to pa postopno privede do odmiranja možganskih celic (nevronov). Zmanjševanje števila nevronov pri bolniku se navzven kaže z upadanjem spoznavnih sposobnosti oz. kot napredujoča demenca. Zato govorimo tudi o Alzheimerjevi demenci.

Stanovalci so se skupaj z zaposlenimi in svojimi sorodniki sprehodili po Črnečah, se spočili pred župniščem, ob prihodu nazaj pred dom, pa nas sta pričakala muzikanta ter pogostitev s kavo s smetano. 

 

 

 

 

 

 

  |  Prijava