|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Spomini, vredni lepe prihodnosti

Vrednote osamosvojitve smo tako rekoč profesionalno, a toplo, prisrčno proslavili tudi v našem domu. Besede in pesmi so govorile o velikem pogumu in trdni enotnosti slovenskega naroda. Spomnili smo se osamosvojitvene vojne tudi na Koroškem, njene žrtve in seveda končne zmage. Prireditev je pomagal pripraviti naš zgodovinski krožek pod vodstvom kustosinje pedagoginje, mag. Lee Knez. Njej in vsem drugim nastopajočim velja naša prisrčna hvala, zato se veselimo novih prireditev.


Živ dom

Kot živ dom so zaposleni za ekskurzijo obiskali Slavonijo, ki je med krvavo osamosvojitvijo Hrvaške pretrpela številne grozote. Ekskurzija je bila zelo dobrodošla, saj smo obiskali dom starejših v Požegi in se hkrati malo sproščeno poveselili.


ORDINACIJSKI ČAS


Poletne igre in še kaj...

Redne petkove poletne igre nas res razveseljujejo, saj marsikdo od zgodnje mladosti ni več igral, denimo, odbojke. Enako vzhičeni smo bili pri podiranju piramide stožcev in tudi pri namiznem balinanju.

Poletne igre so obenem svojevrstna terapija-vračanja samozavesti, v spominu mladostne tekmovalnosti in današnje živosti.

Prizadevnost mora biti seveda nagrajena-posladkali smo se s sladoledom.


Dajmo, dajmo!

V našem domu so žlahtna tradicija pestre poletne igre in seveda tudi pikniki s slastno hrano. Vse to oplemeniti še domski band 5M in nas spodbuja k radoživosti. Po svojih sedanjih sposobnostih se razmigamo, igramo odbojko z nagajivim balonom, zbijamo piramide kozarcev, kegljamo…, tako da včasih kar lovimo sapo. Tako lepo nam je na teh igrah, da si zelo želimo še »repete«.


Sadovi pomladnega upanja

V letošnji pomladi upanja sta zamisli vseživljenjskega učenja in medgeneracijskega sodelovanja dobili nove spodbude in tudi oprijemljive oblike. Tako so bili včeraj nastopi na velikem odru v mestnem jedru iz vrtcev, osnovnih in glasbenih šol ter tudi stanovalk in stanovalcev našega doma. Naš band 5M, ki je ime dobil po začetnici imen njegovih članic in člana, je med nastopi mlajših generacij požel njihov prisrčen aplavz. Nastopajoči si vsekakor zaslužijo iskrene čestitke za pogum in vztrajnost, za naš band 5M pa naj bo to spodbuda za naslednji, bližnji nastop.

Seveda je bilo veselo tudi maja, ko je praznovalo tudi kar nekaj naših stanovalk in stanovalcev, med njimi gospa Gros Cirila.
 


Radoživa samooskrba

Za našo trajno samooskrbo rade, z veseljem skrbijo naše priljubljene kuharice. Vzgojile so več kot 500 sadik zelenjave in še 500 cvetov, za katere skrbijo naše stanovalke in zaposlene. Celo več: na naših domskih gredah nastajajo tudi recepti za preproste, zdrave in obenem imenitne jedi. Ne pretiravamo: zlate roke! 

Spomladi je lepo tudi slaviti rojstni dan, ki sta ga tokrat praznovala gospa Košan in gospod Kolerič. Na mizah je bilo tudi cvetje in za mizami je lepo zvenelo tudi petje. Slavljencema voščimo še veliko veselja in dobrega počutja med iskrenimi prijatelji.Donacije za kvalitetnejše življenje stanovalcev-vrednote še živijo!

Plemenita vrednota dajanja se dandanes morda res zaznavno redkeje oglaša, vendar živi. Tako je stanovalkam in stanovalcem doma gospa Petrič podarila »vetnek« iz časa življenja Prežihovega Voranca, ki je bil preseljen iz Prežihove bajte. To orodje za čiščenje omlatenega žita, ki je nekoč služilo Prežihovi družini, bo sedaj krasilo okolico našega doma. Enako plemenita je tudi vrednota naše hvaležnosti dr. Mojci Čerče za bralno lupo in klančino. Res lep občutek!

V skoraj 14. letih delovanja našega doma smo prejeli najrazličnejše donacije, ki našim stanovalcem omogočajo kvalitetnejše in bolj pestro življenje, zato se vsem, ki so nam kadarkoli kaj podarili, najlepše in iz srca zahvaljujemo. 


 


Srčna glasbena nit

V našem »Malem Cankarjevem domu« je tokrat gostoval Dravograjski sekstet. V svoji glasbeni malhi je tokrat prinesel nekaj koroških pesmi in jih zapel v maniri šentanelskih pavrov. V drugem delu nastopa pa je zapel in zaigral vesele in tudi igrive skladbe ter ustvaril sproščeno razpoloženje, v katerem smo se mu toplo zahvalili za lepo doživetje in ga povabili še na kakšen prijeten obisk.


Praznovanje

Danes smo praznovali rojstne dneve stanovalk in stanovalcev, ki so bili rojeni v mesecu marcu in aprilu. Želimo jim veliko zdravja, dobrega počutja in polnega življenja!

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več