|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni (21. september) je danes naš skupni prireditveni prostor postal soba za senzorne občutke. V prijetnem ozračju in udobnem okolju so stanovalke in stanovalci spodbujali svoja čutila, vid, vonj sluh in otip.Priznanje in naš jesenski festival buč

Glede na to, da je v Sloveniji razglašeno rdeče območje in ponekod že temno rdeče, je še toliko bolj pomembno, da je osebje doma starostnikov pravilno pripravljeno na ukrepanje. S tem namenom je imelo predavanje o pravilni uporabi zaščitne opreme, tako da so stanovalci doma lahko brez skrbi.

Koroški dom starostnikov, PE Slovenj Gradec, je prejel spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. Priznanje nam je vročil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj. Seveda se zahvaljujemo za priznanje in smo tudi ponosni nanj.

Kljub zahtevnim zdravstvenim razmeram smo po dokaj dolgih pripravah izpeljali domski Festival buč. Program je bil prijetno pester in smo ga začeli s pravljico o bučah. V nadaljevanju je nastopila pevka Alina Hirtl, potem pa je sledil zelo živahen kviz o bučah. Na koncu je zmagovalna enota, tokrat zelena, prejela enako pestro nagrado v prelepi košari. Pri tem je bila izražena tudi iskrena želja, da bi tovrstne kvize prirejali vsaj vsako leto. Skratka, zabavali smo se in se tudi nekaj naučili. Kot vedno so se izkazale tudi naše kuharice, saj je bil četrtkov jedilnik zelo pester in imeniten. Res hvala jim!

Pri nas je tudi precej veliko vernikov in njim je dvakrat mesečno namenjena sveta maša. Pri tem so zelo dejavni tudi naši pevci. 

*Povzetke aktivnosti zapisuje naš stanovalec, gospod Ernest. 

 

 

 

 

 

 

 


Priprave na jesenski festival buč

Priprave na jesenski festival buč potekajo zelo pestro in množično, tako da bo na festivalu vsekakor zelo luštno.

Prisrčno smo praznovali tudi rojstni dan stanovalke, gospe Ljudmile Kotnik. Bilo je res veselo, saj je s svojimi pesmimi popestril slavje tudi kantavtor Milan Kamnik (čeprav ga tri četrt Slovenije ne razume, kot je sam dejal, smo ga mi povsem razumeli, celo več, z njim smo prepevali njegove hite). Rojstnodnevno praznovanje se je nadaljevalo v matični enoti slavljenke. Bilo je pestro in zelo prisrčno, kakršna je tudi naša čestitka gospe Kotnik.

Danes smo si z veseljem in odkritim ponosom ogledali tudi televizijski posnetek naše poletne prireditve Ne vdamo se. Na njej smo prikazali svojo živahnost, torej svoje redne dejavnosti, ki nam bogatijo in tudi sicer lepšajo dneve. Naši dosežki so mogoče na pogled majhni, a jih doživljamo kot velike, zlasti kot življenjske vrednote.Jesenski festival buč

Pripravljamo se na festival buč, ki bo v četrtek, 16. 9. 2021 ob 15.30 v prireditvenem prostoru doma. Za to priložnost zbiramo buče vseh vrst in oblik, ki jih lahko prinesete vsak delavnik med 7. in 15. uro pred glavni vhod v dom.

Za vaš prispevek se vam iskreno zahvaljujemo. 


 

 


Piknik z zaključkom poletnih iger

Teden je spet prehitro minil. Praznovali smo rojstni dan našega stanovalca, gospoda Podgorška, zaključili smo s predavanji psihologinje, gospe mag. Nataše Barle, ki nam je predavala o stresu in tesnobi v času Covida ter se veselili priznanj ob zaključku poletnih iger, od katerih smo se poslovili v stilu - s piknikom in živo glasbo.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro. 
ZAKLJUČEK POLETNIH IGER

Poletje se počasi nagiba h koncu, mi pa smo danes prav tako zaključili z zadnjimi tekmovanji v poletnih igrah. Zmagovalcem bomo priznanja podelili naslednji teden na pikniku v domskem parku.

Praznovali pa smo tudi rojstni dan naše drage stanovalke, gospe Mestek Uranc, dopolnila je častitljivih 90 let.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo prijeten konec tedna.


99 LET NAŠE GOSPE VRANJEK

Posebno objavo si zasluži naša spoštovana gospa Vranjek, ki je ta teden dopolnila 99 let in s tem postala naša najstarejša stanovalka.

Želimo ji vse najboljše ter obilo zdravja!

Tudi vam vse dobro.


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Obveščamo vas, da bo dr. Franc Šmid Borovnik odsotna v sredo, dne 1.9.2021.


Vse najboljše!

V nedeljo smo slavili kar dva rojstna dneva. Praznoval je naš dragi gospod Mesner, okroglih 90. pa je dopolnila naša spoštovana stanovalka, gospa Javornik. Ob tej enkratni priložnosti ji je zapela in zaigrala legendarna zasedba Štirih kovačev.

Vse najboljše in obilo zdravja želimo obema našima stanovalcema!

 Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več