|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Prišla je pomlad

Končno smo dočakali pomlad in kot naročeno so kuharice naše stanovalce razveselile z zdravo pomladansko malico- regratom, ki ni samo dober, ampak tudi poln vitaminov in mineralov. Ker se v našem domu zavedamo pomena in ohranjanja samooskrbe, se že pripravljamo na sajenje sadik, pri katerem s sodelujejo tudi naši stanovalci, ki so veseli, da jim lahko v poletnih mesecih na jedilniku ponudimo zelenjavo z domačega vrta.

Odlično diplomsko nalogo o samooskrbi in lokalni dobavi živil v našem domu je napisala naša mlada diplomantka živilstva in prehrane, Andreja Martinc, v kateri je med drugim ugotavljala stopnjo naše samooskrbe. Iskrene čestitke!


Z branjem odkrivamo nove svetove

Spet smo se prepustili pripovedni besedi naših knjižničark prostovoljk, Alenki in Darji. Tokrat sta nas popeljali skozi simboliko cvetja, prebirali sta pesmi Neže Maurer in Toneta Pavčka ter se dotaknili tudi poezije Janeza Menarta. Seveda pa nista pozabili niti rdeče niti naše letošnje Bralne značke Toneta Partljiča – Antona Martina Slomška in njegovih Pet basni.

V našem domu spodbujamo bralno kulturo in s knjigami odpiramo teme, s katerimi naši bralci odkrivajo nove zgodbe in svetove. Hvala »našima« knjižničarkama, ki nam omogočata nova spoznavanja, doživljanja in ne nazadnje tudi prijetna druženja.


Za vsakogar nekaj

Za nami je pester teden. Praznovali smo rojstne dneve naših dragih stanovalcev, v torek je potekalo strokovno srečanje socialnih delavcev, poslušali smo predavanje dr. Moličnikove o demenci, si ogledali film po scenariju Toneta Partljiča- Pasja pot in teden zaključili s sveto mašo.

Želimo vam lep vikend in sončen vstop v prihajajočo pomlad!


Alzheimer caffe

Včeraj popoldne smo gostili dr. Petro Mihelič Moličnik, specialistko psihiatrije, ki nam je predavala o Alzheimerjevi demenci - o tem, kakšni so znaki bolezni, kaj jo povzroča, kako jo je mogoče zdraviti in odgovarjala na pogosta vprašanja o tem, kako pomagati osebi z demenco.

Najlepša hvala za odlično in strokovno predavanje.


Vljudno vabljeni!


"To je program za nas!"

… je med nastopom vzkliknila gospa Novak.

Včeraj so nam pravo koroško »gavdo« pripravili člani in članice folklorne skupine s Holmca in glasbene skupine Rakuni. Res je bilo luštno, padla pa je tudi odločitev, da jim bo na naslednjem kulturnem dvoboju zapel naš pevski zbor in Hišni band 5M.

Hvala za odličen nastop in pozitivno energijo ter kmalu na snidenje!

Drage ženske!

Podjetje Medikem je ob današnjem prazniku tokrat s cvetjem obdarilo naše zaposlene, vse naše stanovalke pa so prejele rdeč nagelj, simbol prijateljstva, spoštovanja, ljubezni. Seveda nismo pozabili na naše moške stanovalce, ki smo jim postregli domači tiramisu.

Drage ženske, danes je vaš dan. Dan za vaše žensko dostojanstvo, vaš prispevek k razvoju družbe in vašo pravico do enakopravnega mesta v njej. Zavedajte se svoje veličine.

Vse najlepše!


Partljičevo povabilo

Z veseljem smo se odzvali na povabilo našega dragega prijatelja Toneta Partljiča in se prejšnji teden z našimi stanovalci, zaposlenimi, pa tudi s prostovoljci naše matične hiše v Črnečah ter člani Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškemodpravili v Kulturni dom Pekre, kjer smo si ogledali Poroko čistilke Marije in se prepričali, da staranje ni tragedija, seveda niti komedija, ampak ima lahko tudi humorno plat medalje.

Dobrodelna predstava je predvsem priklon osebju in stanovalcem hipotetičnega Doma ob Dravi, navsezadnje pa tudi priklon vsem vključenim v družbeno dogajanje »problema starostnikov«.

Gospodu Partljiču se za povabilo iskreno zahvaljujemo. Res smo uživali!


Ministra navdušil sprejem

Včeraj popoldne nas je s svojo ekipo obiskal minister za solidarno prihodnost, Simon Maljevac. Veseli nas, da je ministrstvo na delovnem sestanku pokazalo zanimanje za naš dom in se pobližje seznanilo s problematiko na področju institucionalnega varstva oz. dolgotrajne oskrbe. Seznanili smo ga tudi s potekom načina našega delovanja ter izpostavili naše pobude, on sam pa je ob zaključku obiska izrazil navdušenje nad našim toplim sprejemom.


GOSPOD ŠEGOVC TOKRAT DRUGAČW

V sredo smo gostili gospo Hermino in gospoda Franca Šegovca, ki nam je predstavil svojo knjigo Rjava Zemlja. Za popestritev dogodka so poskrbeli učenci Druge osnovne šole Slovenj Gradec in naš Domski band 5M. Kot vedno pa sta program odlično povezovali knjižničarki Alenka in Darja. 

 

V četrtek pa smo praznovali rojstne dneve stanovalcev rojenih v mesecu januarju in februarju. Poleg slavnostnega kosila so jim dan polepšale še pesmi otrok iz vrtca enote Škratica Mica in našega Domskega banda 5M.   

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več