|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


PIKNIK, POLETNE IGRE IN DRUGE AKTIVNOSTI

Zelo aktiven teden je za nami. Poleg rednih aktivnosti, ki smo jih že vse( ob sproščanju ukrepov) začeli redno izvajati, so stanovalci na Zeleni in Oranžni enoti skupaj z zaposlenimi izvedli odprtje druženj na balkonih. Zlate naše kuharice so jim v ta namen spekle še kekse. Na druženje ob kavi, soku in keksih so povabili tudi vodjo enote.

V četrtek smo s piknikom naredili uvod v poletne igre. Pivo, sok, čevapčiči s prilogo in glasbeni gost g. Praper so naredili popolno dopoldne. Tudi športne igre smo izvedli, ampak te še ne štejejo za točke. Hišnik Mirko je obral še češnje v sadnem parku, le- te  so se prilegle po pikniku in počitku.

Mašo v petek pa nam je daroval duhovnik g. Brložnik.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo čim več prijetnih piknikov!


POTUJOČA SLAŠČIČARNA

Ta teden so se stanovalci najbolj veselili "Potujoče slaščičarne".


AKTIVNOSTI V BUTIČNEM PARKU

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da za obiske stanovalcev ni več potrebno predhodno naročanje. Ob upoštevanju higienskih ukrepov ( razkuževanje rok, nošenje mask, vzdrževanje medsebojne varnostne razdalje) lahko vašega sorodnika obiščete tudi v sobi. Prosto sprehajanje in zadrževanje po domu še vedno ni zaželeno. Obiski so mogoči vse dni v tednu od 9. do 17. ure. Priporočamo vam, da obisk pri sorodniku izkoristite za druženje na terasi ali v parku, če je to mogoče.

V tednu, ki je za nami, smo poleg rednih aktivnosti stanovalki gospe Ani voščili za rojstni dan, prostovoljke so se družile s stanovalci po enotah, prostovoljki Alenka in Darja sta svetovali stanovalcem pri izbiri knjig, prostovoljka Anka pa je izvedla molitveno uro. Zaposleni smo s pomočjo stanovalcev uredili zeliščno gredo in na novo posadili cvetlična korita na terasi.

Naš butični park pa je v ponedeljek gostil pevke bolnišničnega pevskega zbora, v poletnih dneh pa bo to prostor za večino naših aktivnosti.

Lepe dneve in vse dobro!


POLETNE IGRE IN DRUGE AKTVNOSTI

Sproščanje ukrepov nam ponuja izvajanje vedno več aktivnosti, ki nam jih  v preteklem letu ni bilo mogoče.

Vodja PE je imela sestanke za vse stanovalce po enotah in jih o vsem tem seznanila. Stanovalci so ta teden tako spet aktivni po skupinah v delovni terapiji. Potekati so začele tudi priprave na izdajo glasila Senior, ki ga bomo izdali ob 13. obletnici delovanja PE Slovenj Gradec in priprave na poletne igre za delovno terapijo.

Spet sta prostovoljki Alenka in Darja izvedli bralno uro, ki bo odslej ponovno vsako 3. sredo v mesecu.

Kot že nekaj prejšnjih sezon so si stanovalci s sodelovanjem zaposlenih iz kuhinje z aktivnostjo »Od semena do sadeža« posadili sadike paprik in paradižnikov na svoje balkone.

Kot vedno smo tudi ta teden ob praznovanju rojstnih dni čestitali stanovalkama gospe Cirili Gros in gospe Domijan Ljudmili.

Veselimo se »Zelene Slovenije« in lepih poletnih dni.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


POTICA REKORDERKA

Ta teden smo se v glavnem ukvarjali s pripravo oz. peko potice rekorderke. Naše pridne kuharice so za pripravo porabile 100 kg moke, 100 kock kvasa, 90 litrov mleka, 60 kilogramov orehov, 18 kilogramov sladkorja, 10 kilogramov masla, 200 jajc in 2 kilograma soli.

Kot eden od sedmih partnerjev smo sodelovali pri postavitvi Guinnessovega rekorda.

Seveda pa nismo pozabili na rojstni dan naše drage stanovalke, gospe Helene Košan. Zaželeli smo ji predvsem veliko zdravja in dobrega počutja.

Sicer pa se življenje in delo sproščata, za kar se veselimo.


Kvartet Grče

Danes je KVARTET GRČE za 72. rojstni dan presenetil našega stanovalca, gospoda Koleriča, ki je bil osem let njihov strokovni vodja. S krajšim nastopom so nadvse navdušili še ostale stanovalce in zaposlene.
Tudi mi gospodu Koleriču želimo vse najboljše, veliko zdravja, dobrega počutja in nove energije.


Življenje in delo se vračata v stare tire

S sprostitvijo ukrepov se življenje pri nas vrača v ustaljene tirnice. Stanovalci imajo tako več obiskov naenkrat in s podaljšanjem časa obiskov v popoldan tudi več možnosti druženja s sorodniki in prijatelji.

V sredo so nam zelo polepšali dan naši dragi prijatelji Zimski kosci , ki so nas z nekaterimi pesmimi popeljali tudi nekaj desetletij nazaj. Najlepše se jim zahvaljujemo.
Veseli smo, da smo zdravi in da se dogajanje počasi normalizira. Lepo vas pozdravljamo in vam želimo vse dobro.


TRETJINA STANOVALCEV STAREJŠIH OD 90 LET

Ta teden se je naša draga gospa Štalekar s praznovanjem svojega okroglega jubileja pridružila stanovalcem, ki so starejši od 90 let, le-teh je v našem domu kar tretjina (27). Praznovala je tudi naša spoštovana gospa Logar.

Poleg rednih aktivnosti smo pričeli z urejanjem okolice in domskega vrta, kjer so pomagali naši pridni prostovoljci. Za posaditev je pripravljenih tudi več kot 200 sadik paradižnika, ki smo ga vzgojili sami.

Zavarovalnica Sava nam je podarila nekaj sobnih in zunanjih rastlin, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Za zaključek tedna je danes potekala  molitvena ura s prostovoljko, gospo Anko Zajc.

Lepo vas pozdravljamo in vam sporočamo, da smo zdravi in se počutimo dobro. Veselimo se lepšega in toplejšega vremena.DOMAČE JE NAJBOLJŠE

Z željo, da zapojejo v čim več domovih za starejše  so tudi naše stanovalce PE SG prejšnji četrtek obiskali in jim nekaj ljudskih pesmi zapeli Fantje z vasi. Zahvaljujemo se jim tudi za prejeto darilo, knjigo, ki bo še ena več v naši knjižnici.

Nagajivemu aprilskemu vremenu navkljub je kuharicam uspelo »naflancati« ogromno sadik različnih vrst solat – domače je najboljše. Na predlog stanovalcev smo  Dan upora proti okupatorju in prihajajoče prvomajske praznike počastili kar na pevski vaji, ki smo jo iz skupnega prireditvenega prostora prestavili v galerijo. Petju partizanskih pesmi so se navdušeno pridružili še stanovalci prve in druge etaže. Z veseljem je z nami pel stanovalec  g. Horvat, nekoč pevec MPZ v Ljubljani, ki danes praznuje rojstni dan.

Vsem želimo lepe prvomajske praznike in ostanite zdravi!

 


V TEDNU KNJIGE BRALNA NOČ

Za nami je pestro dogajanje. Prejšnji teden  smo začeli ustvarjalno, vedra oz. "ajmrčke" smo pobarvali in jih tako pripravili za ponovno uporabo- nasadili smo začimbe ter sadike paprike in paradižnika. V sredo smo poslušali potopisno predavanje gospe Erne Podjavoršek, tokrat smo se podali na Azore, vulkansko otočje sredi Atlantika, ki nas je očaralo s svojo čudovito naravo. Aktivni smo bili pri telovadbi, miselnih aktivnostih in na pevskih vajah. Praznovali smo tudi rojstne dneve nekaterih naših stanovalcev. Teden smo zaključili s sv. mašo, ki jo je daroval župnik, gospod Horvat. 

 Včeraj smo uspešno zaključili tudi delavnico 8. bralno sezono Bralne značke Toneta Partljiča. V okviru svetovnega dneva knjige smo priredili »noč branja«. Knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška sta v našem studiu povezovali dogodek, v katerem so bili udeleženi naši stanovalci, zaposleni in njihovi otroci, člani literarne skupine Koroškega medgeneracijskega centra, dijaki Gimnazije Slovenj Gradec in njihova profesorica, gospod Milan Kamnik ter pisatelji, katerih dela smo že prebirali v prejšnjih sezonah branja.

Dogodek v idejnem smislu ni novost, je pa za nas poseben zaradi načina sodelovanja. Nekateri gostje so se javljali v našem studiu, drugi pa na daljavo prek aplikacije Zoom, stanovalci iz enote, kjer bivajo, zaposleni od doma, naša zdravnica se je javila iz domske ambulante, gospod Partljič iz svojega doma v Mariboru, iz otoka Silbe pa se je javil pisatelj Matjaž Pikalo. Program smo preko interne televizije prenašali v stanovalčeve bivalne prostore oz. sobe.

Knjiga in naša Bralna značka je v času ukrepov bolj kot kdaj koli prej aktualna, predvsem pa odlična pomoč pri premagovanju dolgega časa.

Lepo vas pozdravljamo in vam sporočamo, da smo zdravi in brez okužb.


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več