|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Večni motivi narave

V pritličju našega doma je slikarski samouk Mirko Lužnik razstavil svoje stvaritve, in sicer v pirografiji in mešanici z oljem. Rad ima naravo, saj se je rodil v Dravčah nad Vuzenico sredi nje. Čeprav je nan tudi po svojih portretih, vendarle prevladuje narava, zlasti divje živali v njej, zato številne njegove slike krasijo marsikatero lovsko sobo in marsikateri lovski dom. Zelo rad poslikava kapele in jih restravrira.

Ker bo razstava odprta vse do 19. decembra, vas vljudno vabimo na res prijeten ogled Lužnikovih stvaritev.


 


Skupaj krasimo svet

S to prečudovito mislijo in z ljubkimi okraski so nas v času skorajda čarobnih predprazničnih pričakovanj obiskali in obdarili topli srčki iz vrtca Škratica Mica. S tem so še polepšali naš dom in mu vdahnili vsaj nekaj svojega otroškega veselja. Premalo je zapisati hvala lepa, še najbližje naši hvaležnosti je prisrčna, iskrena hvala.

Tudi v domu pripravljamo praznične okraske, pletemo venčke in povezujemo šopke, ki jih obešamo na stene in strop. Ker je v njih tudi bela omela, bo gotovo dovolj za kakšen topel objem, morda tudi poljub na lička.


Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsako leto vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane, zato smo danes našim stanovalcem in zaposlenim ponudili tradicionalni slovenski zajtrk, tokrat pod sloganom »Zajtrk z mlekom-super dan!«

Naj bo tudi vaš dan super!


Naša 10. izvirska Bralna značka Toneta Partljiča

Prijatelj našega doma Tone Partljič je vedno poudarjal duhovno raven naših prireditev. Tako je bilo tudi tokrat ob domiselni ponovni predstavitvi njegove nove knjige Strnišča, k čemur sta svoj poznavalski delež dodali direktorica Založbe Pivec, gospa Milena Pivec ter profesorica slovenščine, publicistka in organizatorka številnih literarnih srečanj in projektov, gospa Zora Jurič.

V okviru naših delavnic je teolog, sociolog, psiholog in duhovnik, gospod Vinko Potočnik opisal svojo pot po Slomškovih župnijah, svoje doživljanje tega pomembnega škofa pa sta predstavili članici literarne skupine KMC Ravne na Koroškem ter knjižničarki Knjižnice Ksaverja Meška, gospe Alenka Obretan Mestek in Darja Hribernik.

Še posebej dragoceni so bili nastopi slovenjgraških gimnazijk in seveda branje Slomškovih pesmi naših stanovalk in stanovalca. Domski pevski zbor je še dodatno obogatil prireditev iskrene duhovnosti.

Naslednje prireditve se že zelo veselimo.


Z živ-žavom na jesenski sprehod

Bližnji vrtec Škratica Mica sicer pogosto vodi svoje malčice in malčke na sprehod mimo našega doma, a nekaj povsem drugega je sprehajati se z njimi. Človeka, še posebej starejšega, njihov razigrani ščebet prijetno boža, saj gre takorekoč za prvo govorico prihodnosti.

Za ta prečudoviti predpraznični sprehod se malčicam in malčkom ter vzgojiteljem še posebej prisrčno zahvaljujemo in se že veselimo naslednjega.


Z roko v roki mladosti na sonce

Pričakovanja, še posebej predpraznična, so čarobna obzorja prihodnosti, vigredi plemenitih vrednot. V teh pričakovanjih marljivo čistimo in urejamo Dom in svoje sobe in kuharice že snujejo praznične jedilnike. Dogovarjamo se tudi z vrtcem za sprehod z lampijončki po bližnjih ulicah Slovenj Gradca.

Dobrotna gospa Bernarda Korbus nam je podarila pletene okraske. Prisrčna hvala! Enako srčno je sporočilo slovenjgraških gimnazijk, da nas bodo vodile na sprehode, na sonce. Poleg tega bodo dopolnjevale naše znanje uporabe mobilnih telefonov. Za to prisrčno darilo se jih že zdaj iskreno zahvaljujemo.


Lubi Slovenci!

Samo dve besedi Primoža Trubarja. V njunem jedru pa se plemenite vrednote kar vrstijo: ljubezen do slovenskega naroda, pogum, vztrajnost … In vse te vrednote so vodile v geslo stati in obstati.

Na naši proslavi dneva reformacije smo se seveda spomnili vseh teh vrednot, ki so pripeljale vse do Prešernovih verzov »Žive naj ...«

Jezik in narečja, ki imajo vse te plemenite vrednote v svojem besednjaku, bodo prav gotovo obstali. Vsem iskreno želimo prijeten praznik in to, da bi bili z radostjo ponosni nanj.


Slavje za dobro počutje

Danes smo ob svečanem kosilu slavili rojstne dni stanovalk in stanovalcev, rojenih v septembru in oktobru. Praznovanje je s kitaro in pesmijo popestril naš domski »muzikant«, gospod Rotovnik Mirko.

Slavljencem želimo vse najboljše, obilo zdravja, dobrega počutja ter prijetnega bivanja v našem domu!


OGRELI SMO SE ZA 10. BRALNO SEZONO

Gostili smo avtorja gospoda Toneta Partljiča in imeli priložnost prisluhniti predstavitvi njegove zadnje izdane knjige Strnišča.

Prijetna razmišljanja o knjigi, ki govori o otrocih in vojni sta podali tudi knjižničarki ga. Darja Hribernik in ga. Alenka Obretan Mestek. Ga. Tatjana Lušnic pa je poskrbela za nežen glasbeni dodatek.

Tako smo se ogreli za 10. sezono Bralne značke Toneta Partljiča, s katero pričnemo v mesecu novembru.


Priznanja in kostanjev piknik

Kaj je lepšega, kot v nadpovprečno topli jeseni, prijetnem vzdušju in dobri družbi uživati ob sladko zapečenem kostanju? Mogoče dejstvo, da lahko slednjega poplaknemo s sveže stisnjenim jabolčnikom, letos smo namreč lahko na domačiji pri Kuharju nabrali jabolka in jih stisnili v sok, nekaj pa tudi razdelili za malico. Potem je prišlo na vrsto družabno zarezovanje kostanjev, še prej pa izdelava »škrniclov«, v katerih smo ga postregli še toplo dišečega.

Da je bil piknik še bolj razigran, smo se spomnili svojih poletnih iger in najboljšim podelili priznanja za razgibano življenje. Najboljšim iskreno čestitamo!

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več