|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


V KINOENOTAH PREŽIVELI ČAS LOCKDOWNA

Iz PE Slovenj Gradec sporočamo, da smo teden lockdowna preživeli nadvse zanimivo in aktivno. Filmski maraton je več kot uspel.

Našim dragim stanovalcem smo popestrili dopoldneve s sedmimi slovenskimi filmi. »Moj ata socialistični kulak« je film, ki bi ga lahko gledali kar vsak teden, saj nas povezuje z našim prijateljem, spoštovanim Tonetom Partljičem. Ogledali smo si tudi romantično komedijo Vesna,  Ne čakaj na maj, Babica gre na jug, To so gadi,… maraton smo zaključili s Cvetjem v jeseni. Filmske klasike predvajamo preko interne televizije, stanovalke in stanovalci pa jih družno gledajo v »kinoenotah« ali pa kar iz svoje sobe in se z nostalgijo spominjajo časov…

Tudi praznovali smo. 60. rojstni dan je praznoval naš najmlajši stanovalec, ob tej priložnosti smo nazdravili s šampanjcem in se posladkali s torto. Slavili smo tudi ob koncu tedna, saj smo voščili še trem stanovalcem.

Tokrat predstavljamo še sestavljanke (puzzle), ki jih je v času epidemije in prilagajanja novim razmeram domskega življenja ustvaril stanovalec, gospod Mirko Rotovnik. Poklon za vztrajnost.

 Sicer pa sporočamo, da smo zdravi in da se veselimo sproščanja ukrepov in toplih dni!


 

 

 


INTERNA TV PONUJA MNOGE PREVILEGIJE

 Že v prejšnjem tednu poskusno predvajana vnaprej posneta telovadba s fizioterapevtko je pri stanovalcih zelo dobro sprejeta, saj je fizična navzočnost fizioterapevtke na vsaki enoti možna samo enkrat na teden. Stanovalci tako lahko vodeno telovadijo vsak dan.

Namesto skupinskega nabiranja regrata (stanovalcev in zaposlenih) so se ta teden kuharice odločile, da same, vsaka posebej doma naberejo regrat  in bile za to akcijo od stanovalcev tudi zelo pohvaljene.

 Navdušeni ob pričakovanju Velike noči smo stanovalci in zaposleni v petek barvali jajca kjer smo poskušali z različnimi tehnikami.

 Sobotni blagoslov velikonočnih jedi za stanovalce je daroval upokojeni duhovnik g. Gusti Raščan. To možnost blagoslova je izkoristilo tudi veliko zaposlenih v Domu. Po končanem blagoslovu je vodja enote še vsakemu stanovalcu posebej zaželela lepe in mirne praznike ter jim izročila skromno pisanko.

 


Blagoslov snopov, pisanka in druge aktivnosti

Teden smo začeli s praznovanjem rojstnega dne naše spoštovane stanovalke, gospe Marice Matvos. Za častitljivih okroglih 90 let smo ji iskreno čestitali in ji zaželeli veliko zdravja ter vse dobro.

V sredo  s praznovanjem kar nadaljevali in si ob materinskem dnevu privoščili druženje ob kavi in slaščicah. Spomnili smo se naših in vseh mam in ob tem radostno zapeli. Za polno preživeto dopoldne je poskrbela tudi gospa Erna Podjavoršek, ki nam je predstavila potopisno predavanje o zahodni Ameriki.

Teden se je zaključil z blagoslovom snopov, ki ga je danes daroval župnik, gospod Ernest Berložnik. Ob prihajajočih velikonočnih praznikih smo stanovalci in zaposleni prejeli praznične darove od župnijske Karitas (ki za nas skrbijo že trinajst let), za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

 


 


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Obveščamo vas, da je

dr. TINA Virtič v ponedeljek, dne 22.3.2021 ODSOTNA.

Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurne službe Slovenj Gradec.

 


Veselimo se pomladnih dogodkov

Teden, ki je za nami je, bil za stanovalce poleg vseh rednih aktivnosti zelo pester. Po celoletni pavzi sta bili v sredo v domu spet prostovoljki knjižničarki.

V internem studiu je Mojci svojo strast do glasbe izpovedal stanovalec g. Rotovnik. Zapel in zaigral nam je nekaj njegovih lastnih pesmi. Zaposleni smo izrekli voščila kar štirim stanovalcem, ki so ta teden praznovali svoje rojstne dneve tudi v družbi stanovalcev na enotah.

 

Med najlepšimi dogodki pa je bil obisk Rdečih noskov, ki so četrtek popestrili s svojimi norčijami. Stanovalci in zaposleni smo jim za ta obisk zelo hvaležni. Obljubili so nam, da ko bodo razmere spet dopuščale, nas ponovno obiščejo.

 

Teden od petka do petka smo zaključili s sveto mašo, ki jo je daroval duhovnik g. Leopold Korat.

 

Se veselimo pomladnih dogodkov.


Praznični teden

Ta teden je bilo posebej pestro. V ponedeljek smo praznovali dan žena, naše stanovalke so v dar prejele nageljne. Tudi naši stanovalci so prišli na svoj račun, za dan mučenikov smo jim poklonili stekleničko dobrega vina. Aktivnosti so potekale na vseh enotah, sestavljali smo jedilnike, prijetno smo se imeli tudi na rumeni enoti. Danes pa smo v domskem studiu še zadnjič poslušali potopisno predavanje gospe Erne Podjavoršek, ki nam je predstavila manj znane, a vseeno krasne kotičke Slovenije.


OBISKALI BOMO PREDSEDNIŠKO PALAČO

Veseli in počaščeni smo danes sprejeli obisk predsednika republike gospoda Boruta Pahorja. V kratkem nagovoru je izrazil zadovoljstvo za ravnanja v času epidemije in pohvalil požrtvovalnost ter pogum stanovalcev.

 Povabil nas je na obisk v predsedniško palačo. Obljubljamo, da bomo prišli.


VSEM ŽENSKAM

Danes je gospa Bezjak vsem ženskam v domu s pesmijo Manje Miklavc zaželela lep dan;

Stisni me k sebi, objemi me 

naj to želi si tvoje srce.

Stisnem te k sebi, objamem te,

ker to želi moje srce.

 

Vsem in vsaki posebej voščimo tudi Mi!


 


PRIPRAVE NA OBISK

Že prvi dan meseca marca smo zaposleni izkoristili za »grobo« čiščenje okolice doma, saj je sonce stanovalce močno vabilo na sprehode ter posedanje in druženje pred domom.

Fizioterapevtka Vesna je tudi ta teden izvajala telovadbo in aktivnosti od 9.00 do 10.30 od ponedeljka do petka na vseh enotah, na oranžni enoti je v sredo miselne  aktivnosti  vodila animatorka Maša. 

V veliko veselje nam je bilo za rojstni dan čestitati in zapeti naši dragi domski zdravnici dr. Šmidovi. V petkovem  domskem studiu je za prisotne stanovalce in tiste pred ekrani v sobah molitveno uro vodila prostovoljka Anka.

Vodja enote je vse stanovalce na sestankih po enotah seznanila z novostmi in načrti v prihodnje. Danes, v petek, pa smo izvedeli še pomembno novico, da nas bo prihodnji teden obiskal predsednik republike g. Borut Pahor. Smo že začeli s pripravami.


 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več