|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov

Črneče 146

2370 Dravograd

 

T: 02 87 23 350

M: 041 360 806

E: info@kor-dom.si

    prosnje@kor-dom.si

 

 

Zgodovina

Dravograd se je v zgodovino zapisal z velikimi dogodki, pa tudi z velikimi potezami. Ena od teh je skrb za starejše in onemogle ljudi, ki se odraža v 110 letih obstoja te ustanove. Zgodovino pa zaznamujejo tudi rojstva, odraščanja, ljubezni in sovraštva, prosti čas, delo in ustvarjalnost, kultura, veliki in majhni strahovi, starost, upi ...V okviru Koroškega doma starostnikov že 110 let nastajajo zgodbe.

Organizirana skrb za starejše in onemogle ljudi v Dravogradu sega v leto 1889, ko je bila v Dravogradu ustanovljena ubožnica. Dokazovala je, da sokrajanom ( takrat Tržanom) ni vseeno, kaj se dogaja ljudem okoli njih. Starejšim in ubožnim so namenili prostor v stavbi, kjer je bilo prostora za 50 stanovalcev. Imenovali so jo Ubožnica Franca Jožefa.

Po drugi svetovni vojni je okrajni ljudski odbor ustanovil Dom onemoglih Dravograd. V sedemdesetih letih pa se je rodila ideja da bi gradili nov dom. Konec junija 1979 je bil novozgrajeni dom s kapaciteto 150 ljudi, pripravljen za sprejem prvih stanovalcev.

Dom leži na prelepi lokaciji ob reki Dravi. Obdaja ga čudovit park, ki ponuja možnost za sprehode in mir. Prav zaradi tega prejmemo veliko vlog za sprejem iz različnih krajev Slovenije.

1984 je bil dograjen stanovanjski oddelek. Sprejeli smo lahko že 262 stanovalcev, danes pa jih sprejmemo že 272. Stanovalci imajo možnost koristiti nadstandarden bivalni prostor(enoposteljne sobe z lastnim vhodom, s kopalnico in priročno kuhinjo ter z nadstandardno opremo).

Vtisi o domu

"Vsi so delili delo in veselje z nami. Dobro so nas pogostili ..."

>> Več

Informacije


Želite postati naš stanovalec?

Energetska sanacija KDS