Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 88 46 435
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in dogodki
DAN DOBRODELNOSTI

Danes smo v naši oddaji gostili vodjo svetovalne službe Prve osnovne šole Slovenj Gradec, Veroniko Gosak Krebs, ki nam je predstavila njihov dan dobrodelnosti.

Osnovnošolski otroci so napisali voščilnice in izdelali različne drobne pozornosti za naše stanovalce. Nastalo je preko 450 pisemc, ki so jih otroci napisali lastnoročno, le-te pa obogatili z risbico, nekateri tudi z izvirnim izdelkom in vse skupaj predali nam. Tako so naši stanovalci prejeli voščila z iskrenimi in igrivimi mislimi. Neverjetno, koliko srčnosti in topline premorejo otroci, zato smo se odločili, da tudi mi njim pripravimo presenečenje.

V drugem delu oddaje pa je vodja zdravstvene nege, Andreja Kramljak, predstavila aromaterapijo, ki jo izvajamo v našem velnesu na rumeni enoti, tako da je v studiu prijetno zadišalo po eteričnih oljih.

Druženje je spet  prehitro minilo!  Se vidimo v petek, ko bo na sporedu interne televizije sveta maša.

Pazite nase in ostanite zdravi!

 

DELOVNI IN POLNI ENERGIJE

Prejšnji teden se je v nedeljo veselo zaključil, saj si je naša Tina med dežurstvom našla čas in na harmoniko zaigrala stanovalcem na enotah, ki so ob tem tudi zapeli.

Prvo dozo cepiva je ta teden prejela že večina  zaposlenih. Na PETV je v sredo v prvem  delu tv oddaje sestra Janja zastavljala pomembna vprašanja dr. Tini Virtič  o virusu Covid 19. Vsi, stanovalci in zaposleni, smo z zanimanjem prisluhnili.

V drugem delu  je bil intervjuvanec  gospe Maje stanovalec  gospod Gorjanc, ki ji je povedal vse o pripravah na selitev iz Doma PE SG v svojo garsonjero, kjer bo zaživel sam in kot je rekel zaživel na novo. Da si nekdo pri 80 letih opomore in »zapusti« dom se ne zgodi kar tako. Zato je odločitev g. Gorjanca prišla posneti novinarka RTV SLO 1, kar smo videli v četrtkovih Odmevih.

Predstavnica podjetja Red Bull je v imenu podjetja darovala zaposlenim tri platoje njihove energijske pijače. Z njo bomo delovno in polni energije začeli v ponedeljek.

Sporočamo vam tudi, da smo zdravi in enako želimo vam.  

 

  |  Prijava

Operacija "Izvedba pilotnih projektov, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi" - Koroško središče integriranih skupnostnih storitev dolgotrajne oskrbe

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Cilj operacije: Pilotno preizkušanje pristopov za boljšo integracijo storitev dolgotrajne oskrbe.
Operacija bo omogočila dostop do cenovno ugodnih, trajnostno naravnanih in kakovostnih storitev dolgotrajne oskrbe ter povezanost akterjev s področja socialnovarstvenih in zdravstvenih storitev.

Preberite več >