Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 88 46 435
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in dogodki
Uvodno srečanje pete bralne sezone

V petek, 17.11.2017, smo se v Koroškem domu starostnikov – poslovni enoti Slovenj Gradec zopet zbrali ljubitelji knjig na uvodnem srečanju, že pete bralne sezone »BEREMO ZA NAGRADO TONETA PARTLJIČA«. V letošnji bralni sezoni smo zaradi izražene želje oziroma predloga gospoda Toneta Partljiča izpostavili pesmi koroškega pevca Milana Kamnika, ki so skrbno povezane v celoto ter zbrane v knjigi z naslovom Ibržnik . Na srečanju so sodelovali stanovalci, učenci druge OŠ SG pod mentorstvom gospe Dominike Peršak in gospe Bože Božene Lesjak, knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška, gospa Alenka Obretan Mastek in gospa Darja Hribernik ter gospa Mojca Kamnik. Program  je povezovala gospa Sandra Pavše, zagotovo pa je bilo vsem prisotnim v največje veselje ponovno snidenje z gospodom Tonetom Partljičem in njegovim pogledom na pesmi in knjigo. Srečanje smo zaključili z besedami Milana Kamnika: » Ibržnik ni samo moj, Ibržnik je tudi vaš.« Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija. 

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNicaTradicionalni slovenski zajtrk

Tudi v Koroškem domu starostnikov - poslovni enoti Slovenj Gradec smo se z veseljem pridružili ponudbi tradicionalnega slovenskega zajtrka za naše stanovalce. V kuhinji smo spekli ržen in mlečni kruh, maslo, med, mleko in jabolka pa smo priskrbeli od lokalnih pridelovalcev. Nekoč so naši pogosto jedli takšne domače, zdrave zajtrke, zato je bil odziv zelo pozitiven. 

  |  Prijava