|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov

Črneče 146

2370 Dravograd

 

T: 02 87 23 350

F: 02 87 23 370

M: 041 360 806

E: kdsd@siol.net

 

 

Novice in dogodkiIZJAVA ZA JAVNOST

Spoštovani!

Pred prazniki je prišlo v Koroškem domu starostnikov Črneče do upamo zadnjega izbruha virusa Covid-19. Okužilo se je skoraj 80 stanovalcev in kar nekaj zaposlenih. Na srečo, velika večina stanovalcev preboleva bolezen v milejši obliki z relativno blagimi simptomi. Trenutno je 6 hospitaliziranih.

Pričakujemo, da bomo v prihodnjem tednu dom spet odprli za sprejeme in obiske in, da bomo lahko razglasili, da v Koroškem domu starostnikov Črneče, virus ni več prisoten.

 

                                                                                                                   Direktor:

                                                                                                                   Srečko Mlačnik, univ.dipl.psiholog, višji svet.


PONOVEN IZBRUH OKUŽBE V DOMU

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da se v domu ponovno soočamo z obširnim izbruhom okužbe z novim korona virusom covid - 19. Trenutno je v domu pozitivnih 60 stanovalcev in stanovalk ter 12 zaposlenih, 2 zaposleni sta v karanteni.

Vsi stanovalci, pri katerih je bila v preteklih dneh potrjena okužba s covid - 19,  še naprej prebivajo v svojih sobah, na oddelku C.

Stanovalci ki niso okuženi, so bili nemudoma preseljeni v prostore sive cone, na oddelek B pritličje.

Pomembne informacije (o zdravstvenem stanju vaših sorodnikov, napotitvi v bolnico),  vam bomo posredovali po potrebi, sprotno na telefonsko številko pooblaščenca ali skrbnika. Ostalim zainteresiranim informacij, zaradi varovanja osebnih podatkov, NE posredujemo.

V času med prazniki vas prosimo, da samo v nujnih primerih pustite sporočilo na številko domske recepcije, 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

Sporočamo vam, da je za stanovalce dobro poskrbljeno, da jim zagotavljamo vse kar potrebujejo. Želimo si vašega razumevanja in strpnosti,  saj dajemo vse od sebe, po svojih najboljših močeh! 


AKTUALNE INFORMACIJE

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da smo včeraj izvedli cepljenje pri 56 stanovalcih in 23 zaposlenih,  proti novemu virusu covid 19. Prva med stanovalkami je bila častna občanka občine Dravograd, gospa Jožica Heber. Med zaposlenimi, je prvi prejel cepivo direktor, Srečko Mlačnik. 

S cepljenjem bomo nadaljevali takoj, po prejemu nove pošiljke cepiv.

DANES SMO ODKRILI PONOVEN VDOR OKUŽBE IN SICER NA ODDELKU C.

OBISKI IN SPREJEMI V DOMU,  DO NADALJNEGA NISO MOŽNI. 

                  Sorodnike in pooblaščence stanovalcev, pri katerih smo odkrili okužbo z novim koronavirusom bomo obvestili. 

 


OBISK BOŽIČKA


Stanovalce in stanovalke sta obiskala Božiček in njegova žena. Vsem stanovalcem sta razdelila sladke praline, mandarine in žele bonbone. Vzdušje je praznično in veselo.


" Rokavčki pomagavčki " nam krajšajo čas

Stanovalcem na oddelku, ki je namenjen osebam z demenco, smo danes predstavili nekaj novega. Prijazne vzgojiteljice iz vrtca Ravne na Koroškem so se pridružile vseslovenskemu projektu " Rokavček pomagavček" pod okriljem Spominčice.

Za naše stanovalce so že od novembra pletle in kvačkale, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. 

" ROKAVČKI POMAGAVČKI " prijetno grejejo, so mehki na otip, našite imajo cofe, gumbe, zadrge in še kaj drugega. Stanovalci so jih z zanimanjem sprejeli, vzpodbudili so radovednost, krajšajo jim čas. Novosti smo veseli oboji - stanovalci in zaposleni. 

 

 

 


NAROČANJE NA OBISKE

Obiskovalce prosimo, da ste ob načrtovanju obiska vašega sorodnika v domu, nadvse odgovorni. Še vedno smo zelo ranljivi in nevarnost ponovnega vdora okužbe je zelo velika.

PRI ORGANIZACIJI OBISKOV ŠE NAPREJ VELJA:

Obiski so dogovorjeni vnaprej. Naročate se lahko vsak dan od 11. do 13. ure, na telefonsko številko recepcije 02 87 23 350. Na obisk se lahko naroča ena zdrava oseba na teden. Obisk otrok žal ni možen. Obisk je omejen na 30 minut.

Obiskovalci upoštevajte preventivne ukrepe:

- torbico in osebne stvari pustite v avtomobilu

- nošenje maske, ves čas obiska

- ob prihodu razkuževanje rok in obutve ter merjeneje telesne temperature

S podpisom izjave ste seznanjeni s tveganjem za možnost prenosa okužbe.

Med obiskom odstranjevanje zaščitne opreme ni dovoljeno. Ob neupoštevanju navodil se obisk prekine.

OBISKE OMOGOČAMO SAMO MED TEDNOM OD PONEDELJKA DO PETKA IN SICER MED 9. IN 14. URO. 

Obiske želimo omogočiti čimveč stanovalcem in njihovim sorodnikom. Ker se zaradi zimskega vremena izvajajo znotraj Doma, je potrebno po vsakem obisku prostore razkužiti in prezračiti.

Pri načrtovanju obiskov upoštevamo zdravstveno stanje stanovalcev. Tistim stanovalcem, ki zaradi svojega psihofizičnega stanja niso sposobni uporabljati telefona, bomo omogočili pogostejša srečanja s sorodniki. Prav tako po predhodnem dogovoru omogočamo obisk stanovalcem, katerim se zdravstveno stanje naglo slabša.

Še vedno se lahko dogovorite za videoklic.

Stanovalcem lahko ob prihodu prinesete nujno potrebne malenkosti v papirnati embalaži, z jasno označenim imenom in priimkom prejemnika. V recepciji jih oddate, skrbno jih bodo shranili v karanteno in nato razdelili. 

Za vsa dodatna pojasnila glede obiskov, lahko pišete preko elektronske pošte v socialno službo. Za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev lahko pokličete v ambulanto, med tednom od 11. do 13. ure.

 

Veselimo se srečanja in vas lepo pozdravljamo.

 

 

 

 


PONOVNO SE BOMO SREČALI

Spoštovani obiskovalci in prijatelji naših stanovalcev!

Z VELIKIM VESELJEM IN PONOSOM VAM SPOROČAMO, DA NIMAMO VEČ AKTIVNIH OKUŽB S COVID 19, PRI STANOVALCIH. Z željo, da tako tudi ostane bomo, v prihodnje s posebno previdnostjo pričeli z izvajanjem obiskov pri vaših sorodnikih.

Obiski se bodo izvajali ob nadaljnem upoštevanju vseh priporočenih ukrepov s strani pristojnih služb. 

 Še enkrat se vsem vam zahvaljujemo za vso potrpežljivost, strpnost, razumevanje, izražanje podpore in sočutja. Z optimizmom zremo v prihodnost; močnejši ob zavedanju, da smo preživeli izkušnjo, ki je od nas zahtevala nečloveške napore; da smo skupaj zmogli in stanovalcem pomagali ohraniti delček upanja, v prihajajoče boljše čase.

 

 

 

 


SPOŠTOVANI

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

V Koroškem domu starostnikov imamo trenutno še 9 stanovalcev z aktivno okužbo, ki so nameščeni v rdeči coni. 6 stanovalcev je v bolnišnicah. Okuženih je 7 zaposlenih, 3 zaposleni so v karanteni. Pri delu nam pomagata 2 študenta zdravstvene nege.

Situacija se je izboljšala. razmere obvladujemo, večina zaposlenih dela v 12 urnih izmenah.

HVALA vsem zaposlenim za trud, železno voljo in optimizem, ki kljub težkim razmeram ni presahnil. HVALA tudi vsem stanovalcem in sorodnikom, za strpnost in razumevanje.

Naslednji teden načrtujemo selitve večine stanovalcev, ki so preboleli okužbo, nazaj v njihove sobe ter temeljito razkuževanje doma s hladnim zaplinjevanjem.

V domu so ves čas bili dovoljeni izredni obiski in tako bo še vsaj nekaj časa.

Odpiranje doma načrtujemo počasi in s previdnostjo, saj epidemiološka situacija v državi ni najboljša, pri nas pa okužbe še ni prebolela polovica stanovalcev in večina zaposlenih.

Nove sprejeme načrtujemo po 14.12., če ne bo nepredvidenih dogodkov, po navodilih pristojnih služb najprej v sivo cono in po opravljenjem brisu v predvideno sobo.

                                                                                                                   Dragica Čas, mag.zdr.-soc.manag.

                                                                                                                   Pomočnica direktorja za nego in oskrbo

 

 

 

 

 

 

 


AKTUALNE INFORMACIJE

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Razmere v našem domu, v zvezi z okužbo Sars Covid-19 se iz dneva v dan spreminjajo. Tako imamo na današnji dan aktivno okuženih 50 stanovalcev, ki so nameščeni v rdeči coni doma. Trije od njih so na zdravljenju v bolnišnici.

Največji problem je veliko okužb med zaposlenimi, trenutno jih je v bolniškem staležu 15.

  Stanovalce in stanovalke, je v primerih poslabšanja njihovega zdravstvenega stanja,  po predhodni najavi, možno tudi obiskati.

S ponosom pa sporočamo tudi spodbudnejše novice, saj je veliko stanovalcev okužbo že prebolelo in se počutijo dobro. Trenutno imamo v " beli coni" doma 118 stanovalcev in stanovalk. En oddelek imamo organiziran še vedno kot " siva cona".

Zaposleni ves čas dajejo vse od sebe in s svojo požrtvovalnostjo, kljub izčrpanosti, nudijo stanovalcem vse, kar potrebujejo.

Verjamemo, da nam bo tudi z vašo podporo, uspelo premagati to težko obdobje!

 

 


ZAHVALA PROSTOVOLJCEM IN DONATORJEM

V petek, je svojo pripravljenost izkazalo Prostovoljno gasilsko društvo Črneče, ki je ponudilo pomoč pri preseljevanju stanovalcev znotraj doma. Poveljniku gospodu Goljatu in članom, se ob tej priložnosti lepo zahvaljujemo in prosimo za nadaljnje sodelovanje.

Koroški Lions klub in podjetje Lidl je stanovalcem in zaposlenim, ki v tem času še kako potrebujejo besede spodbude podarilo sladke dobrote in papirnate brisače.

V domu smo prejeli tudi donacijo podjetja Sensilab, ki je vsem stanovalcem in zaposlenim podarilo 576 škatel vitamina D3.

 

Vsem in vsakomur posebej iskrena HVALA.

 
Stanovalci o domu

"ob sprejemu v dom sem bila precej bolna in sem potrebovala veliko pomoči zdravnice..."

>> Več

Informacije


Želite postati naš stanovalec?

Energetska sanacija KDS