Iskanje:
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Predstavitev doma

Koroški dom starostnikov Slovenj Gradec se nahaja na Celjski cesti 24 v Slovenj Gradcu.

 

Naše mesto je tipično srednjeveško mesto z glavno ulico (Glavni trg), trgom Svobode in stransko ozko ulico (Meškova ulica). Ime Gradec je bilo prvič omenjeno leta 1091, kot mesto leta 1267. Danes je Slovenj Gradec administrativni in kulturni center Mislinjske doline. Stari del mesta je privlačen ter ogleda vreden kraj.

Poslovna enota Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu je od mestnega središča oddaljena 500 metrov.

V objektu je 92 postelj, v 42 eno in 25 dvoposteljnih sobah.

Uradno odprtje doma je bilo 16. aprila 2008.

Objekt sestavljata dva bloka, ki ju povezuje stekleni atrij. Pri glavnem vhodu stopimo v več etažno zastekljeno vhodno avlo z recepcijo, ki je prostor za srečevanje in druženje stanovalcev, sorodnikov in obiskovalcev in se ponaša z mozaikom akademskega slikarja Karla Pečka.

Prostori za skupne in zunanje dejavnosti so v pritličju (iz vhoda avle na desno dnevni center, delovna terapija, knjižnica, molilnica, jedilnica in kuhinja ter na levo fizioterapija, frizerski salon in  ambulanta).

V pritličju je še enota  za 14 stanovalcev z demenco z izhodom na teraso, kjer se lahko stanovalci zaposlijo na čutnem vrtičku ali posedijo v senci vrtne hiške.

V prvem in drugem nadstropju so stanovanjski prostori oziroma 4 bivalne enote. Ena enota obsega večnamenski prostor, kjer strežemo obroke hrane, centralno kopalnico, shrambo za čisto in umazano perilo, ter kabinet tima enote.

Vse sobe so dimenzionirane tako, da je oskrbo in nego izvajati v raznih kategorijah oskrbe. Sobe so opremljene z instalacijo za TV, radio, telefon in internet. V vseh sobah in kopalnicah so signalno klicne naprave.

Objekt je velik 3748 m2.

 

Mesto Slovenj Gradec

Živa vez s preteklostjo in bogastvom kulturne dediščine je temelj kulturnega razvoja in osrednja poteza lokalne identitete tudi v času, ki ga živimo. Razpeta je med utišani odmev najslavnejše epizode srednjeveške zgodovine, ki jo utelešajo umetnostni zakladi mestne župnijske cerkve, v letu 1251 kot prve na svetu posvečene ogrski princesi in turingijski vojvodinji sv. Elizabeti, zaščitnici revežev in beračev, ter spoštljivi spomin na svetovno znanega skladatelja Huga Wolfa, neprekosljivega mojstra pozno romantičnega samospeva, ki se je leta 1860 rodil v hiši na slovenjgraškem osrednjem trgu. Likovna tradicija srednjeveških rezbarjev in baročnih mojstrov se je pretočila v mednarodno odmevno dejavnost Galerije likovnih umetnosti, ki je Slovenj Gradec v zadnjih štirih desetletjih zlasti s prireditvami pod pokroviteljstvom Združenih narodov uveljavila daleč preko meja domovine in ga trajno zaznamovala kot mesto miru in mednarodnega sporazumevanja. Krona teh prizadevanj je listina, s katero je leta 1989 generalni sekretar Svetovne organizacije Perez de Cuellar Slovenj Gradec uvrstil med častne nosilce naziva Glasnik miru.