Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 88 46 435
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in dogodki
Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni (21. september) je danes naš skupni prireditveni prostor postal soba za senzorne občutke. V prijetnem ozračju in udobnem okolju so stanovalke in stanovalci spodbujali svoja čutila, vid, vonj sluh in otip.


Priznanje in naš jesenski festival buč

Glede na to, da je v Sloveniji razglašeno rdeče območje in ponekod že temno rdeče, je še toliko bolj pomembno, da je osebje doma starostnikov pravilno pripravljeno na ukrepanje. S tem namenom je imelo predavanje o pravilni uporabi zaščitne opreme, tako da so stanovalci doma lahko brez skrbi.

Koroški dom starostnikov, PE Slovenj Gradec, je prejel spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. Priznanje nam je vročil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Janez Cigler Kralj. Seveda se zahvaljujemo za priznanje in smo tudi ponosni nanj.

Kljub zahtevnim zdravstvenim razmeram smo po dokaj dolgih pripravah izpeljali domski Festival buč. Program je bil prijetno pester in smo ga začeli s pravljico o bučah. V nadaljevanju je nastopila pevka Alina Hirtl, potem pa je sledil zelo živahen kviz o bučah. Na koncu je zmagovalna enota, tokrat zelena, prejela enako pestro nagrado v prelepi košari. Pri tem je bila izražena tudi iskrena želja, da bi tovrstne kvize prirejali vsaj vsako leto. Skratka, zabavali smo se in se tudi nekaj naučili. Kot vedno so se izkazale tudi naše kuharice, saj je bil četrtkov jedilnik zelo pester in imeniten. Res hvala jim!

Pri nas je tudi precej veliko vernikov in njim je dvakrat mesečno namenjena sveta maša. Pri tem so zelo dejavni tudi naši pevci. 

*Povzetke aktivnosti zapisuje naš stanovalec, gospod Ernest. 

 

 

 

 

 

 

 

  |  Prijava

Operacija "Izvedba pilotnih projektov, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi" - Koroško središče integriranih skupnostnih storitev dolgotrajne oskrbe

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Cilj operacije: Pilotno preizkušanje pristopov za boljšo integracijo storitev dolgotrajne oskrbe.
Operacija bo omogočila dostop do cenovno ugodnih, trajnostno naravnanih in kakovostnih storitev dolgotrajne oskrbe ter povezanost akterjev s področja socialnovarstvenih in zdravstvenih storitev.


 


Preberite več >