|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov

Črneče 146

2370 Dravograd

 

T: 02 87 23 350

F: 02 87 23 370

M: 041 360 806

E: kdsd@siol.net

 

 

Novice in dogodkiPOPOLNA PREPOVED OBISKOV IN IZHODOV

Spoštovani sorodniki in obiskovalci naših stanovalcev!

Žal vas moramo obvestiti, da je v skladu s popolnim zaprtjem države tudi v našem domu od

četrtka, 1.4.2021 predvidoma do 12.4.2021, popolna prepoved obiskov in izhodov naših stanovalcev.

 

V primeru, da se želite z vašimi sorodniki pogovoriti preko videoklica ( viber, skype) lahko naročite pogovor na številko recepcije,

02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

Za vse informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pokličite na številko ambulante, vsak dan od 12. do 13. ure. 

Vsa naša prizadevanja so usmerjena k ohranjanju dobrega zdravja in počutja vseh stanovalcev, zato vas prosimo za strpnost, saj bomo lahko le s skupnimi močmi uspešno obvladali nastalo situacijo.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje v upanju, da se kmalu spet srečamo!


" Rdeči noski", Pisanke in Bogoslužje

V tem pomladnem času, je dogajanje v našem domu pestro. V začetku meseca so stanovalce obiskali " Rdeči noski" in jim pripravili humorno predstavo.

V času pred prazniki je gospod Franček Kraner daroval bogoslužje, prostovoljci društev Karitas so stanovalcem in stanovalkam prinesli snope in pisanke.
       

 


OBVESTILO OBISKOVALCEM

Spoštovani!

Koroški dom starostnikov je trenutno odprt za obiskovalce. Na obiske se še vedno naročate na telefonsko številko recepcije doma, 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

Na obisk lahko pride praviloma 1 zdrava oseba tedensko. V skladu z priporočili,  priporočamo izhode stanovalcev v park oziroma domače okolje.

Nudimo vam možnost video klicev in telefonskih pogovorov.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo v socialni službi, na naslov: manca.javornik@kor-dom.si;  marina.oderlap@koroski-dom.si.

Vprašanja o zdravstvenem stanju naslovite vsak delovni dan od 12. do 13. ure na številko 02 87 23 363, ambulanta.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.


IZJAVA ZA JAVNOST

Spoštovani!

Pred prazniki je prišlo v Koroškem domu starostnikov Črneče do upamo zadnjega izbruha virusa Covid-19. Okužilo se je skoraj 80 stanovalcev in kar nekaj zaposlenih. Na srečo, velika večina stanovalcev preboleva bolezen v milejši obliki z relativno blagimi simptomi. Trenutno je 6 hospitaliziranih.

Pričakujemo, da bomo v prihodnjem tednu dom spet odprli za sprejeme in obiske in, da bomo lahko razglasili, da v Koroškem domu starostnikov Črneče, virus ni več prisoten.

 

                                                                                                                   Direktor:

                                                                                                                   Srečko Mlačnik, univ.dipl.psiholog, višji svet.


PONOVEN IZBRUH OKUŽBE V DOMU

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da se v domu ponovno soočamo z obširnim izbruhom okužbe z novim korona virusom covid - 19. Trenutno je v domu pozitivnih 60 stanovalcev in stanovalk ter 12 zaposlenih, 2 zaposleni sta v karanteni.

Vsi stanovalci, pri katerih je bila v preteklih dneh potrjena okužba s covid - 19,  še naprej prebivajo v svojih sobah, na oddelku C.

Stanovalci ki niso okuženi, so bili nemudoma preseljeni v prostore sive cone, na oddelek B pritličje.

Pomembne informacije (o zdravstvenem stanju vaših sorodnikov, napotitvi v bolnico),  vam bomo posredovali po potrebi, sprotno na telefonsko številko pooblaščenca ali skrbnika. Ostalim zainteresiranim informacij, zaradi varovanja osebnih podatkov, NE posredujemo.

V času med prazniki vas prosimo, da samo v nujnih primerih pustite sporočilo na številko domske recepcije, 02 87 23 350, vsak dan od 11. do 13. ure.

Sporočamo vam, da je za stanovalce dobro poskrbljeno, da jim zagotavljamo vse kar potrebujejo. Želimo si vašega razumevanja in strpnosti,  saj dajemo vse od sebe, po svojih najboljših močeh! 


AKTUALNE INFORMACIJE

Spoštovani sorodniki in prijatelji naših stanovalcev!

Obveščamo vas, da smo včeraj izvedli cepljenje pri 56 stanovalcih in 23 zaposlenih,  proti novemu virusu covid 19. Prva med stanovalkami je bila častna občanka občine Dravograd, gospa Jožica Heber. Med zaposlenimi, je prvi prejel cepivo direktor, Srečko Mlačnik. 

S cepljenjem bomo nadaljevali takoj, po prejemu nove pošiljke cepiv.

DANES SMO ODKRILI PONOVEN VDOR OKUŽBE IN SICER NA ODDELKU C.

OBISKI IN SPREJEMI V DOMU,  DO NADALJNEGA NISO MOŽNI. 

                  Sorodnike in pooblaščence stanovalcev, pri katerih smo odkrili okužbo z novim koronavirusom bomo obvestili. 

 


OBISK BOŽIČKA


Stanovalce in stanovalke sta obiskala Božiček in njegova žena. Vsem stanovalcem sta razdelila sladke praline, mandarine in žele bonbone. Vzdušje je praznično in veselo.


" Rokavčki pomagavčki " nam krajšajo čas

Stanovalcem na oddelku, ki je namenjen osebam z demenco, smo danes predstavili nekaj novega. Prijazne vzgojiteljice iz vrtca Ravne na Koroškem so se pridružile vseslovenskemu projektu " Rokavček pomagavček" pod okriljem Spominčice.

Za naše stanovalce so že od novembra pletle in kvačkale, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. 

" ROKAVČKI POMAGAVČKI " prijetno grejejo, so mehki na otip, našite imajo cofe, gumbe, zadrge in še kaj drugega. Stanovalci so jih z zanimanjem sprejeli, vzpodbudili so radovednost, krajšajo jim čas. Novosti smo veseli oboji - stanovalci in zaposleni. 

 

 

 


NAROČANJE NA OBISKE

Obiskovalce prosimo, da ste ob načrtovanju obiska vašega sorodnika v domu, nadvse odgovorni. Še vedno smo zelo ranljivi in nevarnost ponovnega vdora okužbe je zelo velika.

PRI ORGANIZACIJI OBISKOV ŠE NAPREJ VELJA:

Obiski so dogovorjeni vnaprej. Naročate se lahko vsak dan od 11. do 13. ure, na telefonsko številko recepcije 02 87 23 350. Na obisk se lahko naroča ena zdrava oseba na teden. Obisk otrok žal ni možen. Obisk je omejen na 30 minut.

Obiskovalci upoštevajte preventivne ukrepe:

- torbico in osebne stvari pustite v avtomobilu

- nošenje maske, ves čas obiska

- ob prihodu razkuževanje rok in obutve ter merjeneje telesne temperature

S podpisom izjave ste seznanjeni s tveganjem za možnost prenosa okužbe.

Med obiskom odstranjevanje zaščitne opreme ni dovoljeno. Ob neupoštevanju navodil se obisk prekine.

OBISKE OMOGOČAMO SAMO MED TEDNOM OD PONEDELJKA DO PETKA IN SICER MED 9. IN 14. URO. 

Obiske želimo omogočiti čimveč stanovalcem in njihovim sorodnikom. Ker se zaradi zimskega vremena izvajajo znotraj Doma, je potrebno po vsakem obisku prostore razkužiti in prezračiti.

Pri načrtovanju obiskov upoštevamo zdravstveno stanje stanovalcev. Tistim stanovalcem, ki zaradi svojega psihofizičnega stanja niso sposobni uporabljati telefona, bomo omogočili pogostejša srečanja s sorodniki. Prav tako po predhodnem dogovoru omogočamo obisk stanovalcem, katerim se zdravstveno stanje naglo slabša.

Še vedno se lahko dogovorite za videoklic.

Stanovalcem lahko ob prihodu prinesete nujno potrebne malenkosti v papirnati embalaži, z jasno označenim imenom in priimkom prejemnika. V recepciji jih oddate, skrbno jih bodo shranili v karanteno in nato razdelili. 

Za vsa dodatna pojasnila glede obiskov, lahko pišete preko elektronske pošte v socialno službo. Za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev lahko pokličete v ambulanto, med tednom od 11. do 13. ure.

 

Veselimo se srečanja in vas lepo pozdravljamo.

 

 

 

 


Stanovalci o domu

"ob sprejemu v dom sem bila precej bolna in sem potrebovala veliko pomoči zdravnice..."

>> Več

Informacije


Želite postati naš stanovalec?

Energetska sanacija KDS