|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov

Črneče 146

2370 Dravograd

 

T: 02 87 23 350

M: 041 360 806

E: info@kor-dom.si

    prosnje@kor-dom.si

 

 

 • OBISK RDEČIH NOSKOVLast Updated On: 29. 03. 2021

  Stanovalce in stanovalke so obiskom in predstavo razveselili člani skupine " Rdeči noski"

 • POZORNOST UČENCEV OŠ ŠENTJANŽLast Updated On: 11. 02. 2021

  Stanovalci in stanovalke so se razveselili lepih risbic, ki so jim jih za spodbudo in dobro voljo poslali učeci in šole Šentjanž.

 • OBISK BOŽIČKALast Updated On: 24. 12. 2020

  Stanovalce in stanovalke sta obiskala Božiček in njegova žena:). Vsem sta razdelila sladke praline, mandarine in žele bonbone.

 • STANOVALCI PIŠEJO VOŠČILNICELast Updated On: 18. 12. 2020

  V teh predprazničnih dneh, so stanovalci s pomočjo družabnic izdelali voščilnice, jih pobarvali in zaželeli lepe praznike svojim bližnjim.

 • "Mala pozornost za veliko veselje"Last Updated On: 14. 12. 2020

  Tudi stanovalci našega doma so prejeli voščilnice in pisma v okviru vse - slovenskega medgeneracijskega projekta. Z njimi so razveselili osamljene starostnike.

 • DOMAČA JABOLKA ZA NAŠE STANOVALCELast Updated On: 10. 12. 2020

  Gospod Marjan Košan iz Selnice ob Dravi je našim stanovalcem in stanovalkam podaril 5 zabojev najbolj okusnih, dišečih, domačih jabolk. Iskrena hvala.

 • UTRINKI DNEVALast Updated On: 4. 12. 2020

  V domu smo že dobro osvojili pogovore preko telefona - videoklic. Toliko si imamo za povedati. Pa tudi praznovanje pripravimo - zabavo z razdaljo. Za kratek čas si včasih kar sami poiščemo delo - risanje na papirnate krožničke in so, porisani, za večkratno uporabo.

 • DONACIJA ZAŠČITNE OPREMELast Updated On: 27. 11. 2020

  Štab civilne zaščite Dravograd, je za naše zaposlene pripeljal donacijo zaščitnih mask in tayvekov s strani podjetja Hygal in Pokeržnik. Vsem se najlepše zahvaljujemo.

 • JESENSKI SPREHODILast Updated On: 26. 11. 2020

  Stanovalci se lahko v spremstvu družabnic naužijejo svežega zraka na balkonih. Bolj pogumni pa se odpravijo tudi pred domom ali v domski park. Sprehodi jim dobro denejo, mraz jim prav nič ne moti, ko zagledajo modro nebo in barvito listje dreves.

 • AKTIVNO NA ODDELKU B3Last Updated On: 26. 11. 2020

  Utrinke dopoldanskega druzenja ob poslusanju glasbe, barvanju in uzivanju ob slastni kavici so v fotografski objektiv ujeli zaposleni v "rdeči coni" na oddelku B3.

 • KRIŽANKELast Updated On: 25. 11. 2020

  Podjetje Avto medija d.o.o. je našim stanovalcem in stanovalkam doniralo revijo Družinski zabavnik. Ob reševanju križank in miselnih nalog, jim čas hitreje mineva. Najlepše se jim zahvaljujemo.

 • ZAHVALA PROSTOVOLJCEM IN DONATORJEMLast Updated On: 23. 11. 2020

  V petek, je svojo pripravljenost izkazalo Prostovoljno gasilsko društvo Črneče, ki je ponudilo pomoč pri preseljevanju stanovalcev znotraj doma. Poveljniku gospodu Goljatu in članom, se ob tej priložnosti lepo zahvaljujemo in prosimo za nadaljnje sodelovanje. Koroški Lions klub in podjetje Lidl je stanovalcem in zaposlenim, ki v tem času še kako potrebujejo besede spodbude podarilo sladke dobrote in papirnate brisače. V domu smo prejeli tudi donacijo podjetja Sensilab, ki je vsem stanovalcem in zaposlenim podarilo 576 škatel vitamina D3. Vsem in vsakomur posebej iskrena HVALA.

 • VAŠA DOBROTA NAM DAJE MOČLast Updated On: 19. 11. 2020

  Stanovalci in zaposleni smo se razveselili sladkih dobrot, ki so jih za nas pripravile članice Karitas Muta ter gospa Ivica Kobold iz Šmartna.

 • KOSTANJEV PIKNIKLast Updated On: 19. 11. 2020

  Ko pride barvita jesen, mora dišati po kostanju. Našim stanovalcem, ki tako potrpežljivo prenašajo ta " korona " čas smo poskusili vsaj malo pričarati jesen s peko kostanja. Hišnik Janko ga je odlično spekel, zraven pa sladki mošt in užitek je bil popoln.

 • JESENSKI SPREHODILast Updated On: 9. 11. 2020

  Vreme postaja hladnješe, vendar nas ne ovira za prijetne sprehode v domski park. Pa tudi posedanje pred domom in pogovori nam dobro denejo.

 • DNEVI V IZOLACIJILast Updated On: 6. 11. 2020

  Telefonski pogovori s sorodniki, so v tem času najbolj zaželjeni. Veliko si imamo povedati. Včasih se razveselimo tudi videoklica, smo si še bolj blizu. Vreme dopušča sprehode v domski park, prebiramo časopise, gledamo televizijo, naročamo priboljške in komaj čakamo, da bodo obiski zopet omogočeni.

 • PROSTOČASNE AKTIVNOSTILast Updated On: 26. 10. 2020

  Zaradi prepovedi obiskov in izhodov, stanovalcem ponudimo dodatne prostočasne aktivnosti. V spremstvu družabnice se naužijejo svežega zraka ali pa trenirajo svoje možgane.

 • DONACIJA PODJETJA DULER IN INNODULERLast Updated On: 16. 10. 2020

  V domu smo se razveselili donacije podjetij Duler in Innoduler iz Pameč pri Slovenj Gradcu. Stanovalce in zaposlene so razveselili z obilico sladkih dobrot in priročnih darilc. Iskreno se vam zahvaljujemo in želimo obilo uspeha na vaši poslovni poti! Iz srca Hvala ker se v teh težkih časih spomnite tudi na starostnike - na najranljivejše člane skupnosti.

 • BOGOSLUŽJELast Updated On: 6. 10. 2020

  Duhovnik Franček Kraner je pred domom daroval sveto mašo, za zdravje stanovalcev in vseh zaposlenih.

 • MEDNARODNI DAN STAREJŠIHLast Updated On: 1. 10. 2020

  V domu smo danes pripravili praznovanje mednarodnega dneva starejših. Stanovalcem in stanovalkam smo se zahvalili za vso potrpežljivost in razumevanje v preteklem obdobju ter s pesmijo pozdravili svetlejšo prihodnost.

 • SLADKANJE S SVEŽIM JABOLČNIM SOKOMLast Updated On: 25. 09. 2020

  Stanovalci so se razveselili darila, 50 litrov sveže stisnjenega jabolčnega soka. Prijazno ga je podarila v imenu stanovalca Janeza Juvančiča, gospa Marinka Dretnik. Najlepša hvala in na zdravje!

 • NA SONCU PRED DOMOMLast Updated On: 18. 09. 2020

  Dnevi so še vedno topli, na varni razdalji klepetamo pred domom. V parku izvajamo obiske, nepomične stanovalce razvedrimo z mobilno senzorno enoto vecta delux.

 • PREGANJAMO DOLGČASLast Updated On: 8. 09. 2020

  Vsem, ki nas spremljate sporočamo, da skušamo čim kvalitetneje preživljati čas, brez obiskov. Vreme nam je naklonjeno, da lahko trenutke preživljamo v parku. Skupaj tudi zapojemo, luščimo in čistimo fižol, okušamo domača jabolka in češplje, pečemo palačinke, izdelujemo smutije, rešujemo križanke...

 • 100 LET GOSPE MARICE OŠLOVNIKLast Updated On: 24. 08. 2020

  Na sončno soboto, 15. avgusta je v v domu praznovala gospa Marica Ošlovnik častitljivih 100 let. Čestitke ob visokem jubileju, so poleg sorodnikov izrekli: direktor doma Srečko Mlačnik, stanovalci in stanovalke, uslužbenci v domu, člani DU Dravograd, predstavniki medijskih hiš in mnogi drugi. Za prijetno glasbeno spremljavo je poskrbel Jože Praper. Gospa Marica je najstarejša stanovalka v Koroškem domu starostnikov Črneče - Dravograd. Še na mnoga zdrava leta vam kličemo gospa Marica, ostanite tako navihani in zabavni!

 • SIMBOLIČNO BOGOSLUŽJELast Updated On: 24. 07. 2020

  Ljudje že od nekdaj verujejo v Boga. Ko si v preteklosti niso znali razložiti določenih situacij in pojavov, so si jih razlagali kot delo neke višje sile; nekaj, kar jih je presegalo, vodilo svet na Zemlji, vplivalo nanj in ga spreminjalo. Ko so se soočali s težkimi trenutki, ko jih je bilo strah, je bil Bog tisti, na katerega so se zanašali. Na željo stanovalcev, smo pred domom, prvič letos pripravili simbolično bogoslužje; peli smo cerkvene pesmi in izrekli molitve.

 • SLADKE PALAČINKE NA SENČNI TERASILast Updated On: 15. 07. 2020

  Na željo stanovalcev smo na senčni terasi pekli palačinke. Omamno je dišalo in bile so zelo okusne.

 • OBISK DRUŠTVA RDEČI NOSKILast Updated On: 8. 07. 2020

  Stanovalci in zaposleni so se razveselili obiska " Rdečih noskov " Poslanstvo Društva Rdeči noski je vzbujati radoživost, veselje in pogum tam, kjer je to življenjskega pomena. Bolnišnični klovni prinašamo umetnost tja, kjer so otroci in odrasli tovrstnih doživetij drugače prikrajšani. Otrokom in odraslim, ki so še posebej ranljivi, pristopimo z odprtostjo, iskrenostjo in humorjem ter jim lajšamo dneve, ki jih morajo preživeti v nedomačem okolju, sprožimo vedre misli, pogum in zaupanje. Na ta način pozitivno vplivamo na čustveno kakovost bivanja, kar pripomore k pogumnem soočanju z boleznijo ali izgubo. Klovni se posvetimo vsakemu posebej, z vsem srcem, znanjem in talentom.

 • NOVOST NA ODDELKU Z OSEBNIM SPREMLJANJEMLast Updated On: 2. 07. 2020

  Na oddelku z osebnim spremljanjem smo pričeli z uporabo posebnega aparata VECTA DELUXE, ki je priročen, mobilen, enostaven za uporabo in se ga lahko pripelje v vsako sobo, v vsak prostor ter ga s tem približamo vsakemu stanovalcu v naši ustanovi. Pri nakupu aparata smo imeli v mislih predvsem, da bi s pomočjo senzorne stimulacije na nek način aktivirali predvsem nepokretne stanovalce z globoko demenco in tiste pri katerih smo bili z drugimi načini aktivacije neuspešni.

 • PROSTOČASNE AKTIVNOSTILast Updated On: 2. 07. 2020

  Čas na oddelkih si krajšamo z izvajanjem miselne telovadbe s pomočjo animatorke Jožice. Možgane dobro "kravžljamo" pa še nasmejemo se zraven.

 • PRISRČNA SREČANJA S SORODNIKILast Updated On: 16. 05. 2020

  Tako kratka in dragocena so bila prva druženja s sorodniki...

 • TELOVADBA Z ANOLast Updated On: 8. 05. 2020

  Urice telovadbe so vedno zelo zaželjene. V prekrasnem vremenu so se stanovalci s pomočjo Ane dobro razgibali.

 • SLOVENSKE NARODNE Z JOŽETOM PRAPERJEMLast Updated On: 8. 05. 2020

  Včeraj smo pred domom korajžno zapeli skupaj z Jožetom Praperjem, ki nam je s slovenskimi narodnimi pesmimi popestril dan. Hvala Jože!

 • MISELNE IN DRUŽABNE AKTIVNOSTILast Updated On: 5. 05. 2020

  Spoštovani sorodniki; trudimo se, da vam izseke iz domskega življenja ponudimo na ogled s fotografijami. Večkrat nas sprašujete po počutju vaših sorodnikov, nekaterih ni na predstavljenih fotografijah. Zagotavljamo vam, da je zanje dobro poskrbljeno in razern vas " domačih " ničesar ne pogrešajo. V prihodnjem tednu želimo ponuditi tudi možnost obiskov.

 • ŠPORTNE URICE PRED DOMOMLast Updated On: 24. 04. 2020

  Lepo sončno vreme je stanovalce in zaposlene kar vabilo na prosto, kjer smo preživeli športno urico po navodilih fizioterepevta.

 • POPESTRITEV Z GLASBOLast Updated On: 24. 04. 2020

  V tem tednu pričakujemo kar dva pevska nastopa. Prvega je izvedla gospodična Dunja Vrhovnik, drugega bo ob koncu tedna pripravil gospod Milan Kamnik.

 • POMLADNO DRUŽENJE V ČUDOVITEM OKOLJULast Updated On: 9. 04. 2020

  Spoštovani sorodniki, znanci in prijatelji naših stanovalcev, zopet se javljamo in vam sporočamo, da se počutimo dobro, smo dejavni, aktivni ter dobre volje! Nabirali smo regrat, se družili pred domom, ustvarjali velikonočne okraske, se pogovarjali s sorodniki preko video-klicev, veliko tudi beremo, se družimo, telovadimo, pa še kaj... Lep pozdrav, ostanite zdravi tudi vi!

 • PRIPRAVA SPOMLADANSKE SOLATELast Updated On: 8. 04. 2020

  Stanovalci in stanovalke so skupaj z zaposlenimi pripravili regrat z jajčko in krompirjem.

 • POLEPŠAMO SI DNEVELast Updated On: 2. 04. 2020

  Obiski so prepovedani. Na srečo je na voljo moderna tehnika, ki omogoča, da stanovalci sorodnike tudi vidijo. Kako dragoceno je, da si lahko pomahajo in vržejo poljubčke...

 • AKTIVNOSTI ZA STANOVALCE PO ODDELKIH IN SOBAHLast Updated On: 25. 03. 2020

  Stanovalci zelo pogrešajo svoje obiskovalce. Zato se zaposleni še posebej trudimo, da jim omogočimo čimveč aktivnosti, ki preganjajo dolgčas. Posamezno izvajamo razne miselne aktivnosti, telovadbo, bralne aktivnosti, pevske vaje... Trudimo se, da se stanovalci dobro počutijo in so v teh težkih časih zadovoljni in nasmejani.

 • PREDAVANJE " PLANINSKI POHODI"Last Updated On: 24. 02. 2020

  Svoje planinske pohode je našim stanovalcem v sliki in besedi predstavil gospod Jože Kladnik iz Dravograda.

 • Nastop dueta GMAJNICE in Kud StopinjeLast Updated On: 24. 02. 2020

  V našem domu je bilo v četrtek prijetno srečanje s prepletom petja, humorja, poezije in zgodb. nastopili sta sestri Apšner in zbiralec zgodb Valentin Deželak.

 • SREČANJE PRIJATELJSKIH SKUPINLast Updated On: 10. 02. 2020

  Na tradicionalnem srečanju prijateljskih skupin so pripravile odličen kviz, članice gledališke skupine KMGC. Za pesem in smeh so poskrbele naše drage prijateljice, pevke skupine GORNA iz Mežice.

 • Odprtje razstave likovnih del gospe Saše Pšeničnik in Pevski zbor " Mlada srca "Last Updated On: 10. 02. 2020

  Svoja likovna dela je na ogled postavila domačinka gospa Saša Pšeničnik. Kulturni program so pripravili člani in članice pevskega zbora, društva Sožitje.

 • Pevski zbor " Mlada srca "Last Updated On: 10. 02. 2020

  Naše stanovalce vsako leto razveselijo člani in članice pevskega zbora, društva Sožitje.

 • DELAVNICA KVAČKANJALast Updated On: 10. 02. 2020

  V domu sta se oglasili gospa Anita in gospa Jadranka, ki sta se pripravljali na " podiranje Guinesovega rekorda" v neprestanem kvačkanju.

 • Potopisno predavanje o MoldavijiLast Updated On: 10. 02. 2020

  Stanovalcem je svoje potovanje predstavila popotnica, gospa Marinka Dretnik.

 • BOŽIČNI BAZARLast Updated On: 10. 02. 2020

  V domu smo na predvečer Božičnega koncerta pripravili bazar. Nastopili so otroci iz vrtca Črneče.

 • SVETA MAŠA S PEVCI IZ ČRNELast Updated On: 10. 02. 2020

  V januarju je pri sv. maši sodeloval Mepz iz župnije Črne na Koroškem.

 • Obisk članov Karitas MutaLast Updated On: 18. 12. 2019

  Člani in članice Karitas Muta prinesejo stanovalcem darila in domačega peciva. Da je druženje še prijetnejše poskrbita muzikanta.

 • OBISK AKTIVISTOVLast Updated On: 18. 12. 2019

  Stanovalce so obiskali in obdarili člani vseh društev treh dolin.

 • PREDSTAVITEV KNJIGE GOSPODA JURIČALast Updated On: 18. 12. 2019

  V kulturnem programu so sodelovali etno skupina Črički. Janez Jurič iz Dravograda je predstavil knjigo z naslovom " Vračam se k reki ".

 • MIKLAVŽEVANJELast Updated On: 18. 12. 2019

  Prvi izmed treh dobrih mož je obiskal in obdaril naše stanovalce.

 • DELAVNICA Peka prazničnega pecivaLast Updated On: 18. 12. 2019

  V domski dvorani smo pripravljali različne kekse. S skupnimi močmi smo oblikovali kekse na stroj, medenjake, cimetove zvezdice in čokoladne razpokančke.

 • SODELOVANJE NA NOVOLETNEM BAZARJU V OŠ DRAVOGRADLast Updated On: 29. 11. 2019

  Stanovalci in stanovalke so predstavili izdelke delovne terapije na novoletnem bazarju v OŠ Neznanih talcev, Dravograd.

 • Mešani pevski zbor MAVRICALast Updated On: 29. 11. 2019

  Četrkov popoldan so našim stanovalcem polepšali s pesmijo člani zbora MAVRICA.

 • PREDSTAVITEV KNJIGE JANEZA JURIČALast Updated On: 29. 11. 2019

  V domu je svojo knjigo z naslovom " Vračanje k reki " predstavil domačin, gospod Janez Jurič. Kulturni program so pripravili člani etno skupine ČRIČKI.

 • KOSTANJEV PIKNIKLast Updated On: 25. 10. 2019

  Sončno jesensko popopoldne je pred dom privabilo veliko število stanovalcev in stanovalk. Uživali so ob pitju sladkega mošta in luščenju kostanja.

 • 28. Srečanje s sorodniki v Koroškem domu starostnikovLast Updated On: 21. 10. 2019

  V soboto, 19.10.2019 je bilo nadaljevanje praznovanja, s sorodniki naših stanovalcev. V kulturnem programu so sodelovali; citrarka Maja Mirkac, harmonikar Benjamin Merzdovnik, stanovalki gospa Heber in gospa Ocepek, predstavnica sorodnikov gospa dr. Ruža Pandel Mikuš ter ansambel Poskok. Pripravili smo bogat srečelov ter ogromno rojstnodnevno torto, ki so je bili deležni vsi prisotni.

 • SLOVESNOST OB 120 LETNICI INSTITUCIONALNEGA VARSTVA NA KOROŠKEM IN 40 LETNICI KOROŠKEGA DOMA STAROSTNIKOV ČRNEČELast Updated On: 21. 10. 2019

  V petek, 18.10.2019 smo v našem domu praznovali. Prisotne je pozdravil direktor doma gospod Srečko Mlačnik, državni sekretar na MZ dr. Tomaž Pliberšek ter gospa Valerija Lekič Poljšak, predsednica skupščine Skupnosti socialnih zavodov. Preko videokonference ja prisotne pozdravila ministrica gospa Ksenija Klampfer. Kulturni program so oblikovali stanovalci v MEpz, harmonikar Benjamin Merzdovnik, Učenci glasbene šole Dravograd ter gospod Oto Pestner.

 • PIKNIK V PARKULast Updated On: 31. 07. 2019

  Prijetna, zelena okolica doma nudi senco in zavetje pred vročino. Stanovalcem smo sončne dni popestrili s piknikom v parku.

 • IZLET NA KOŠENJAKLast Updated On: 31. 07. 2019

  Na vroč poletni dan smo se skupaj s stanovalci odpeljali svež, planinski zrak na hrib Košenjak nad Dravogradom. na nadmorski višini 1522m smo se prijetno ohladili, okrepčali in uživali v čudoviti naravi.

 • DVODNEVNI MEDGENERACIJSKI TABORLast Updated On: 3. 07. 2019

  V začetku junija smo organizirali že 14. Tabor s sloganom " Pojdi z menoj "

 • TOMBOLALast Updated On: 29. 05. 2019

  Nadvse zabavna je igra tombola, saj so dobitki privlačni, potrebno je razmišljati in imeti kar nekaj sreče.

 • GLASBENA SKUPINA BRŠLJANKE IN VRTNICELast Updated On: 29. 05. 2019

  V našem domu so svoje bivše člane obiskali člani prijateljske skupine Vrtnice iz Pameč. S svojimi zgodbami jih je nasmejal gospod Ivan Rus. Za glasbeno spremljavo so poskrbele pevke etno skupine Bršljanke.

 • 9. MODNA REVIJA V KOROŠKEM DOMU STAROSTNIKOVLast Updated On: 22. 05. 2019

  V našem domu je potekala že 9. Modna revija naših stanovalcev in stanovalk. Sodelovali so učenci OŠ Dravograd. Za glasbeno spremljavo je poskrbel gospod Miran Vavče.

 • Delavnica " Barvanje pirhov "Last Updated On: 19. 04. 2019

  V domski dvorani smo, skupaj z učenci OŠ Dravograd, barvali pirhe za prihajajoče praznike.

 • ZAKLJUČEK BRALNE SEZONELast Updated On: 19. 04. 2019

  V enoti našega doma so pripravili zaključek že šeste bralne sezone. Brali smo dela Andreja Makuca.

 • Blagoslov snopov in obisk članov KaritasLast Updated On: 16. 04. 2019

  Na cvetno soboto so vse stanovalce obiskali in obdarili člani društva Karitas. Prinesli so jih ročno izdelane snope, ki jih je v domu blagoslovil župnik iz Črneč.

 • Komedija " Mutasti muzikant "Last Updated On: 16. 04. 2019

  Na odru so se predstavili igralci KD Svitanje iz Raven na Koroškem s komedijo. V prireditveni prostor so privabili veliko število stanovalcev, saj je bila vsebina res zabavna.

 • GLASBENA SKUPINA " UP " iz Selnice ob DraviLast Updated On: 5. 04. 2019

  S pomočjo doma narejenih inštrumentov, harmonike in povedanih zabavnih šal so stanovalci preživeli čudovit popoldan v družbi članov skupine UP.

 • ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNIH DEL DRUŠTVA UPOKOJENCEV RADLJELast Updated On: 26. 03. 2019

  V domski dvorani so na ogled postavili svoje izdelke, člani likovne sekcije Društva upokojencev Radlje. Kulturni program je pripravila pevska skupin Klasje.

 • PROJEKT " Bralna značka Toneta Partljiča"Last Updated On: 26. 03. 2019

  V okviru šeste bralne sezone smo v našem domu gostili pisatelja Andreja Makuca in Toneta Partljiča. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Dravograd ter stanovalci našega doma.

 • PUSTOVANJELast Updated On: 6. 03. 2019

  V domski dvorani so se predstavile maškare iz vrtca in šole Črneče. Maškare so zaplesale in kar tekmovale, kdo bo pojedel več okusnih krofov.

 • PEVSKI NASTOP DRUŠTVA SOŽITJELast Updated On: 6. 03. 2019

  Članice in člani društva Sožitje so prijatelji naših stanovalcev. Ob spremljavi smo skupaj z njimi zapeli znane narodne in zabavne pesmi.

 • Etno skupina ZIMSKI KOSCILast Updated On: 19. 02. 2019

  Pevci iz Leš so naši dobri prijatelji. Vedno izberejo pesmi, ki so stare in nam domače.

 • POTOPISNO PREDAVANJELast Updated On: 19. 02. 2019

  O potovanju po Jakobovi poti nam je predavala gospa Vida Marolt. Gospa je strastna popotnica, ki je obiskala že ogromno krajev po svetu. Na željo naših stanovalcev je opisala svoje romanje v Camino.

 • OBISK KORANTOV IZ MARKOVCEVLast Updated On: 19. 02. 2019

  Naše stanovalce so z obiskom razveselili Koranti iz Markovcev.

 • PREDAVANJE DR. FRANCKE ŠMID BOROVNIKLast Updated On: 19. 02. 2019

  V času, ko so na pohodu virusi je koristno predavanje, o preprečevanju prehladnih okužb pripravila domska zdravnica.

 • OBISK AKTIVISTOV VSEH DRUŠTEVLast Updated On: 12. 12. 2018

  Stanovalke in stanovalce so obdarili in obiskali člani Rdečega Križa, Karitasa, Društev upokojencev, Zveze borcev in ostali prostovoljci.

 • SNEMANJE ODDAJE "Kimperk teatra"Last Updated On: 12. 12. 2018

  Naš dom in prelepo praznično vzdušje, so za snemanje svoje oddaje izbrali člani igralske zasedbe " Kimperk teater ". Stanovalci so uživali ob gledanju.

 • OBISK SV. MIKLAVŽALast Updated On: 6. 12. 2018

  Vsako leto stanovalce in otroke zaposlenih obišče sv. Miklavž s svojim spremstvom. Sestri Pokeržnik sta pripravili pevski program. Tudi letos smo bili bogato obdarjeni.

 • DELAVNICA PEKA PRAZNIČNEGA PECIVALast Updated On: 3. 12. 2018

  Koledar smo obrnili na zadnji mesec letošnjega leta. Nestrpno pričakujemo praznične dni. V domski jedilnici smo se lotili peke keksov s katerimi se bomo sladkali ob obisku "dobrih mož".

 • KULTURNO POPOLDNE S PEVKAMI IN SKEČEMLast Updated On: 16. 11. 2018

  Na našem odru so se predstavili in poskrbeli za zabavno popoldne naši prijatelji iz Vuzenice. Pevke Društva upokojencev Vuzenica, Humoristična sekcija ter ansambel Diaton.

 • PEVSKI ZBOR SOLZICELast Updated On: 13. 11. 2018

  Pevke iz Kotelj, pod vodstvom Andreja Gorenjak, so pripravile lep pevski nastop.

 • KOSTANJEV PIKNIKLast Updated On: 6. 11. 2018

  Skupaj s stanovalci smo narezali in spekli okusen jesenski sadež.

 • RAZSTAVA LIKOVNIH DEL V GALERIJI DRAVOGRADLast Updated On: 6. 11. 2018

  V prostorih galerije Fajči, so v centru Dravograda na ogled postavili likovna dela stanovalci in stanovalke našega doma. Nastajala so pod mentorstvom gospe Hilde Šmon in gospe Monike Gornjec.

 • LIČKANJELast Updated On: 11. 10. 2018

  Stanovalci radi sodelujejo pri starih kmečkih opravilih. eno takšnih je tudi ličkanje oziroma flincanje ali kožuhanje. Da delo hitreje steče se jim pridružijo učenci OŠ Dravograd ter naš zvesti zabavni trio.

 • IZLET STANOVALCEV V PRESTOLNICOLast Updated On: 4. 10. 2018

  Lepo jesensko vreme je kar vabilo na izlet. Letos smo stanovalce na njihovo željo odpeljali v naše glavno mesto. Ljubljano smo si ogledali iz ladjice na Ljubljanici.

 • 1. OKTOBER - MEDNARODNI DAN STAREJŠIHLast Updated On: 4. 10. 2018

  1.oktober je za mednarodni dan starejših razglasila Generalna skupščina Združenih narodov leta 1990 na svojem 68. plenarnem zasedanju. Tema mednarodnega dneva starejših v letu 2018, v katerem zaznamujemo tudi 70-letnico sprejetja Splošne deklaracije človekovih pravic, so človekove pravice starejših. Ta dan smo se pred domom prijetno družili in pekli palačinke.

 • 27. SREČANJE S SORODNIKILast Updated On: 2. 10. 2018

  V mesecu septembru smo organizirali Srečanje s sorodniki. Utrinke si lahko ogledate na fotografijah.

 • 13. medgeneracijski tabor " Gremo mi po svoje "Last Updated On: 21. 06. 2018

  Že 13. leto smo se zaposleni, stanovalci, prostovoljci in sorodniki družili na dvodnevnem taboru. Naši gostje so bili učenci OŠ Dravograd, etno skupina Rakuni ustvarjalke z Mute in Rudi Breznik. Odlično vzdušje, lepo vreme, zanimive aktivnosti z izletom na kmetijo Klančnik, petje ob tabornem ognju nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu. V dveh dne se nas je družilo skoraj 100.

 • 8. MODNA REVIJALast Updated On: 30. 05. 2018

  V našem domu smo na željo stanovalcev pripravili že 8. Modno revijo. Tokrat so se nam pridružili otroci iz vrtca in učenci osnovne šole Dravograd, ki so predstavili poletno kolekcijo oblačil za mlade. Za glasbo sta poskrbela Joc Praper in Natalija Kolšek. Sodelovalo je 25 stanovalcev in stanovalk.

 • ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNIH DEL študijske skupine pri Univerzi za 3. življenjsko obdobje RavneLast Updated On: 15. 05. 2018

  12 navdušenih likovnic druži ustvarjalna želja po likovnem izražanju. Usmerja jih mentor prof. Kumprej, akademski slikar. Kulturni program ob odprtju so pripravile pevke ŽPZ Modrin in literati Mute.

 • PROJEKT " Spominske odejice "Last Updated On: 7. 05. 2018

  V sklopu medgeneracijskega sodelovanja smo z učenci OŠ Dravograd pripravili projekt, z naslovom Spominske odejice. Namen projekta je poleg medgeneracijskega druženja tudi ustvarjanje senzoričnih odejic ter ohranjanje kognitivnih sposobnosti stanovalcev.

 • TOMBOLALast Updated On: 24. 04. 2018

  V domski dvorani je potekala zabavna tombola.

 • UREDITEV OKOLICE DOMALast Updated On: 24. 04. 2018

  Zaposleni smo skupaj s stanovalci izvedli čistilno akcijo.

 • Zaključek pete bralne sezone " Beremo za nagrado T. Partljiča"Last Updated On: 24. 04. 2018

  V grajskem parku na Ravnah, je potekala zaključna prireditev, katere so se udeležili stanovalci našega doma.

 • KOMEDIJA V IZVEDBI KMGC RAVNELast Updated On: 24. 04. 2018

  Članice in člani KMGC iz Raven na Koroškem so na našem odru izvedli komedijo z naslovom " Pr sosedu pa dekvo ženijo."

 • ŠEMPETRSKI PAVRILast Updated On: 24. 04. 2018

  Po dolgem času so se na našem odru predstavili Šempetrski pavri pod vodstvom gospe Irene Glasenčnik. Program so z nastopom popestrili učenci folklorne skupine OŠ Dravograd.

 • FOLKLORNA SKUPINA HOLMEC IN RAKUNILast Updated On: 17. 04. 2018

  Za pravo pomladno vzdušje so poskrbeli člani skupine Rakuni in folklorne skupine Holmec. Zabavali smo se ob njihovem plesu in nastopu z veliko humorja.

 • TOMBOLALast Updated On: 17. 04. 2018

  Na tomboli krepimo spomin in se veselimo sladkih dobitkov.

 • PEVSKI NASTOP ZBORA MLADA SRCALast Updated On: 17. 04. 2018

  V okviru društva Sožitje, deluje pevski zbor Mlada srca. Vsako leto radi pridejo med naše stanovalce in jim pripravijo srčen nastop.

 • PUSTOVANJELast Updated On: 1. 03. 2018

  Tudi v našem domu smo se razveselili norčavega pusta. Obiskale so nas maškare iz vrtca in šole Črneče. Za plesno glasbo je poskrbel Joc Praper.

 • ODPRTJE RAZSTAVE UMETNIŠKIH DELLast Updated On: 16. 02. 2018

  V domu razstavlja gospod rezbar in kupar gospod Rudi Novak. Nastala je serija reliefov v katerih mojster dleta poskuša upodobiti prepoznavne naravne motive. Kulturni program so pripravili pevci Lovskega okteta iz Mežica.

 • PROJEKT BEREMO DELA Milana KamnikaLast Updated On: 29. 01. 2018

  V okviru pete sezone bralnega projekta " Beremo za nagrado Toneta Partljiča" smo dne, 25.1. pripravili kulturni program v katerem so sodelovali: Mepz stanovalcev, Učenci OŠ Neznanih talcev, kmetice iz Društva Dravograd, prostovoljka gospa Hilda Šmon ter gosta gospod Milan Kamnik ter gospod Tone Partljič.

 • BOŽIČNI KONCERTLast Updated On: 15. 12. 2017

  Prostovoljstvo je pester in bogat pojem, v današnjih časih pa postaja tudi velika vrednota. S prostovoljci, stanovalci in zaposlenimi, smo se družili na Božičnem koncertu, v Koroškem domu starostnikov Črneče - Dravograd. Medgeneracijsko druženje in veliko srčnosti na enem mestu! Pevski nastop je pripravil Mepz Zvon Muta v počastitev dela prostovoljcev. Program je povezovala Anja Vajde.

 • ODPRTJE LIKOVNE RAZSTAVE HILDE ŠMONLast Updated On: 24. 11. 2017

  V domu je na ogled postavila svoja likovna dela, naša cenjena prostovoljka gospa Hilda Šmon iz Dravograda. Ob odprtju so kulturni program pripravile pevke ŽPZ Bolnice Slovenj Gradec.

 • OBISK RAZSTAVE MALIH ŽIVALILast Updated On: 20. 11. 2017

  Naši stanovalci so veliki ljubitelji malih živali. Vsako leto si z veseljem ogledajo razstavo v Starem trgu.

 • Projekt " Beremo za nagrado T. Partljiča "Last Updated On: 20. 11. 2017

  V že peti bralni sezoni, bomo izpostavili pesmi Milana Kamnika. Odprtja nove bralne sezone so se udeležili tudi stanovalci našega doma.

 • Medgeneracijski projekt " Spominske odejice "Last Updated On: 20. 11. 2017

  V sodelovanju z učenci OŠ Dravograd, izdelujemo posebne, spominske odejice za stanovalce z demenco.

 • ETNO SKUPINA ŠAJKE IN ORKESTER VUČIČLast Updated On: 20. 11. 2017

  Vsako leto so naše gostje članice skupine Šajke iz Vuhreda. S harmonikami so se na odru predstavili člani orkestra Vučič.

 • PEVSKI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV VUZENICALast Updated On: 20. 11. 2017

  S pesmijo in skeči so se našim stanovalcem predstavili člani DU Vuzenica.

 • SREČANJE PRIJATELJSKIH SKUPIN Z GORNOLast Updated On: 30. 10. 2017

  V mesecu oktobru že tradicionalno izvedebo srečanje domskih prijateljskih skupin. S pesmijo in šalami ga popestrijo pevke skupine Gorna iz Mežice.

 • NASTOP MEPZ LEŠELast Updated On: 30. 10. 2017

  V sklopu pevskega nastopa so člani predstavili tudi knjigo Zaklad pod hribom. Obiskali in voščili so svoji članici, pisateljici, gospe Pavlinec Engelberti.

 • LIČKANJE, KOSTANJEV PIKINIKLast Updated On: 30. 10. 2017

  V jeseni zadiši po kostanju, z njive se pospravi pridelek. Vsaj delček jesenskega vzdušja skušamo pričarati našim stanovalcem.

 • IZLET STANOVALCEV NA POHORJELast Updated On: 29. 09. 2017

  Na sončen četrtek so se stanovalci odpravili z avtobusom na Kope, sodelovali v programu Holcerija, uživali gorski zrak in občudovali lepote Pohorja. Ob poti nazaj so se ustavili ne ekološki kmetiji Lešnik, kjer so jim pripravili okusne buhteljne iz krušne peči.

 • 26. SREČANJE S SORODNIKILast Updated On: 20. 09. 2017

  Tretji vikend v septembru je potekalo že 26.Srečanje s sorodniki. V petek, 15.9. smo se popoldan družili pri bogoslužju. Naslednji dan pa je nadvse slovesno pred domom zaigral Pihalni orkester Šentjanž. V nadaljevanju so goste v kulturnem programu pozdravili direktor doma Srečko Mlačnik, županja občine Dravograd Marijana Cigala ter poslanec Ivan Škodnik. Kulturni program so pripravili Mepz stanovalcev doma, citrarka Karmen Javornik, prostovoljka Anica ter stanovalka Vikica, pevec Damjan Zih in ansambel Lojtrca. Člani Društva likovnikov iz Dravograda so stanovalcem podarili sliko, nastalo na domski likovni koloniji. Popoldan smo uživali v glasbi in plesu ter se veselili srečelova.

 • PIKNIK V DOMSKEM PARKULast Updated On: 24. 07. 2017

  Stanovalci uživajo v čudovitem parku za domom, kjer organiziramo piknike z dobro hrano in živo glasbo.

 • Nastop Šempetrskega šopkaLast Updated On: 24. 07. 2017

  Harmonikarski orkester je našim stanovalcem popestril četrkovo popoldne.

 • Natečaj Naj prostovoljec 2016Last Updated On: 24. 07. 2017

  Na Brdu pri Kranju sta gospa Anica Debenjak in gospa Marija Poprask prejeli priznanje v družbi predsednika države Boruta Pahorja.

 • Medgeneracijski taborLast Updated On: 24. 07. 2017

  Letos smo izvedli že 12. Tabor. Prvi dan smo se družili na splavu, popoldan igrali športne igre, zvečer ob kresu pa tudi zaplesali in se nasmejali. Drugi dan smo pričeli delovno s telovadbo po zajtrku pa skupaj z likovniki iz Dravograda ustvarjali na delavnicah. Spletli smo tudi mrežo prijateljstva in se zadovoljni razšli.

 • 23. srečanje s sorodniki ob 35. obletnici domaLast Updated On: 24. 07. 2017

  35. obletnico doma smo praznovali skupaj s sorodniki. Praznovanje smo slavonostno pričeli v petek s sveto mašo, nadaljevali pa v soboto, 6.9.2014, ko je pred domom nastopila Godba na pihala Trbonje. V domski dvorani je zapel pevski zbor stanovalcev, prisotne pa sta pozdravila direktor doma gospod Srečko Mlačnik in poslanec v državnem zboru gospod Benedikt Kopmajer. Kulturni program so pripravili: Dravograjski sekstet, Mateja Plazovnik in Jure Gologranc. V zabavnem delu so stanovalci in sorodniki zaplesali ob zvokih ansambla Okej.

 • Nastop pevk ŽPZ ŠentjanžLast Updated On: 2. 06. 2017

  Na domskem odru so se predstavile pevke iz Šentjanža.

 • Nabiranje smrečjaLast Updated On: 2. 06. 2017

  Za preprečevanje zimskih prehladov je najboljši domač sirup iz smrečja.

 • PREDSTAVITEV VOJAŠKEGA POKLICALast Updated On: 2. 06. 2017

  Stanovalci so se pridružili otrokom iz vrtca Črneče in z zanimanjem prisluhnili vojakinji.

 • TOMBOLALast Updated On: 2. 06. 2017

  Stanovalci radi poiskušajo srečo na domski tomboli. Glavni sponzor dobitkov je Donat Mg.

 • ODPRTJE RAZSTAVE V MKC Slovenj GradecLast Updated On: 24. 05. 2017

  Članice in član likovnega krožka pod mentorstvom gospe Hilde in Monike, so pripravili razstavo panjskih končnic v Mladinskem centru Slovenj Gradec. V kulturnem programu je sodeloval Gašper Lenart s kitaro.

 • SODELOVANJE NA PRIREDITVI ŠPORT IN ŠPASLast Updated On: 23. 05. 2017

  Stanovalci in zaposleni v domu so se odzvali vabilu na športno zabavno prireditev v Dravogradu.

 • DONACIJA LIONS KLUBA SLOVENJ GRADECLast Updated On: 23. 05. 2017

  Člani Lions kluba in predsednik gospod Stanko Pušnik, so našim stanovalcem podarili udobno leseno klop.

 • DELAVNICA V DOMSKEM PARKULast Updated On: 23. 05. 2017

  V čudovitem okolju in senci domskega parka, so stanovalci skupaj z otroci iz vrtca spoznavali parkovna drevesa, travniške rastline in pohorske kamnine. Delavnico je pripravil gospod Slavko Skarlovnik iz Otiškega vrha.

 • PEVSKI ZBOR MODRINLast Updated On: 23. 05. 2017

  Na našem odru so se predstavile pevke iz Prevalj.

 • 7. MODNA REVIJA STANOVALCEV IN STANOVALKLast Updated On: 20. 05. 2017

  Vsi, ki ste zamudili več kot uspelo že 7. Modno revijo, si lahko utrinke pogledate v prilogi. Posebej popestrili so jo učenci in učenke OŠ Dravograd, Brigita Šuler, Anica Debenjak in Joc Praper.

 • BRŠLJANKELast Updated On: 11. 05. 2017

  Vsako leto se razveselimo pevk skupine Bršljanke. S svojimi šalami in pesmimi so polepšale naš popoldan.

 • Projekt " Beremo za nagrado T. Partljiča "Last Updated On: 11. 05. 2017

  V sklopu projekta so se stanovalci odpravili na izlet na Sele, k cerkvi sv. Roka, kjer je služboval K. Meško. V naši enoti v Slovenj Gradcu, pa so se udeležili sklepne prireditve.

 • ZIMSKI KOSCILast Updated On: 11. 05. 2017

  Četrtkov popoldan so polepšali člani etno skupine iz Leš.

 • DELAVNICA Z UČENCI OŠLast Updated On: 11. 05. 2017

  Tudi letos so stanovalcem pri barvanju pirhov priskočili na pomoč učenci iz OŠ Dravograd.

 • OBISK DRUŠTEV KARITASLast Updated On: 11. 05. 2017

  Na cvetno soboto, so nas, kot vsako leto obiskali aktivisti društev Karitas. Obdarili so nas s sopi in pisanko.

 • PREDAVANJE O AKTIVNOSTIH V STAROSTILast Updated On: 11. 05. 2017

  Dr. Mojca Čerče, psihologinja je prostovoljcem, stanovalcem in sorodnikom predstavila možnosti, na kakšen način se soočati s tegobami, ki jih prinaša starost.

 • Komedija v izvedbi dramske skupine KMGC RavneLast Updated On: 11. 05. 2017

  Na humoren način predstavljeni vsakdanji dogodki, so pri naših stanovalci povzročili solze smeha.

 • Bogoslužje s pevci iz ČrneLast Updated On: 22. 03. 2017

  Sobotno bogoslužje daroval duhovnik iz Črne, sodelovali so pevci MEpz.

 • NASTOP ETNO SKUPINE RAKUNILast Updated On: 22. 03. 2017

  Stanovalce so s pesmijo in glasbo razveselili člani etno skupine Rakuni iz Holmeca.

 • ČAJANKA V OKVIRU BRALNEGA KLUBALast Updated On: 22. 03. 2017

  V sredo, 15. marca smo skupaj z gospo Marinko Lampreht in učenci OŠ Dravograd organizirali literarno čajanko na temo dela F.K. Meška.

 • KOMEDIJA V IZVEDBI DRAMSKE SKUPINE ČRNEČELast Updated On: 22. 03. 2017

  Člani dramske skupine so predstavili zabavno komedijo z naslovom " Tašča je spet živa". Smeha ni manjkalo.

 • PUSTOVANJELast Updated On: 22. 03. 2017

  Vsako leto poteka v našem domu ples maškar, obiščejo nas tudi otroci iz vrtca Črneče.

 • PEVSKI ZBOR " Mlada srca "Last Updated On: 27. 02. 2017

  Četrkov popoldan so polepšali člani društva Sožitje, ki sodelujejo v pevskem zboru.

 • SLOVESNO BOGOSLUŽJE GOSPODA NADŠKOFALast Updated On: 27. 02. 2017

  Stanovalce je s svojim obiskom, v mesecu februarju počastil in daroval sveto mašo, gospod nadškof, Alojzij Cvikl.

 • PROSLAVA OB KULTURNEM PRAZNIKULast Updated On: 27. 02. 2017

  Domske hodnike krasi razstava fotografij Toma Jeseničnika. Ob odprtju je spregovorila gospa Brigita Rajšter, kulturni program je pripravil "Hišni band" PE Slovenj Gradec.

 • Program v izvedbi društva LIKUS in Diatonikov MutaLast Updated On: 27. 02. 2017

  Literarno zabavni program so pripravili naši gostje iz Mute.

 • Nastop Mepz ČrnečeLast Updated On: 27. 02. 2017

  V januarju so stanovalcem polepšali popoldan domačini iz Mepz Črneče.

 • SILVESTROVANJELast Updated On: 12. 01. 2017

  Kot je v našem domu že v navadi, smo tudi letos zaključili leto v domski dvorani. Stanovalci in zaposleni so se družili na slavnostni večerji in zaplesali ob zvokih glasbenika Joca Praperja.

 • BOŽIČNICALast Updated On: 12. 01. 2017

  V domu sta na predvečer praznika darovala sveto mašo gospod Marjan in gospod Franček. S pesmijo so jo polepšali člani mladinskega zbora in Dravograda.

 • BOŽIČNI KONCERTLast Updated On: 21. 12. 2016

  Ob zaključku leta v domu pripravimo božični koncert. Letos so nas s svojim nastopom v naši dvorani prvič razveselili pevski zbor SV. Jakob Mežica, pod vodstvom Klavdije Freidl. Nastopila sta tudi Florjan in Helena Ladinek. Program je povezovala Anja Vajde.

 • OBISK AKTIVISTOV RAZLIČNIH DRUŠTEVLast Updated On: 9. 12. 2016

  V začetku decembra, vsako leto naše stanovalke in stanovalce po sobah obiščejo aktivisti različnih društev. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Črneče.

 • OBISK MIKLAVŽALast Updated On: 9. 12. 2016

  Stanovalce in stanovalke je obiskal sv. Miklavž. Obdaril jih je s sladkimi dobrotami.

 • DELAVNICA " PEKA PRAZNIČNEGA PECIVA "Last Updated On: 9. 12. 2016

  Stanovalci in stanovalke so skupaj z učenci iz OŠ Dravograd pekli kekse za prihajajoče praznike.

 • Projekt " Beremo za nagrado Toneta Partljiča"Last Updated On: 9. 12. 2016

  V okviru projekta, letos beremo dela Ksaverja Meška. V goste smo povabili gospoda Partljiča, gospo Marinko Lampreht in učence OŠ Dravograd. Zabavni program so pripravile pevke skupine "Bica band"

 • ODPRTJE RAZSTAVE LIKOVNIH DEL SAŠE PŠENIČNIKLast Updated On: 14. 11. 2016

  V domu so na ogled slike domačinke Saše Pšeničnik. O sebi je povedala " Za slikanje je potrebno nekaj skrivnosti, nekaj domišljije. Vsaka moja slika predstavlja novo dogodivščino, vedno gledam naprej. Moja skrivnost je v tem, da se ne oziram nazaj, Slikam duha in dušo tega, kar vidim. S svojo umetnostjo želim ljudem samo predati svoja čustva". Pevski nastop so pripravili MPZ Viharniki iz Mežice.

 • POTOPISNO PREDAVANJE "S kolesom po Sloveniji"Last Updated On: 14. 11. 2016

  Po zgodbo vam ni potrebno čez mejo. Najdete jo lahko kar pred domačim pragom. Le na kolo se usedete in odpeljete. Slovenija je dovolj slikovita in razgibana za čudovite kolesarske avanture. Tamara Leskovar in Simona Pečnik Golob sta se lanskega junija odpravili na pot okoli Slovenije z začetkom in koncem v Kamniku. Dve dekleti, dva gorska kolesa, 11 dni, 900 kilometrov, 10.300 višinskih metrov. Kolesarili sta skozi različne pokrajine, čez hribe in doline, skozi prostrane zelene gozdove, vasice in mesta, mimo polj in travnikov, ob žuborečih rekah ter med prijaznimi ljudmi.

 • NASTOP PEVK ŽPZ BOLNICE SLOVENJ GRADECLast Updated On: 7. 11. 2016

  Pevski zbor v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec na pobudo zborovodkinje Kazimire Nanut Lužnik deluje že 30 let. Najprej je prepeval mešani zbor, od leta 2011 pa delujejo kot Kulturno društvo Ženski pevski zbor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. V zboru trenutno prepeva 20 pevk, ki jim je skupna ljubezen do petja in druženja.

 • PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI V OKTOBRULast Updated On: 7. 11. 2016

  Stanovalke in stanovalci, ki praznujejo svoj rojstni dan so povabljeni v domsko dvorano na torto. Ob glasbeni spremljavi tudi nazdravijo.

 • KOSTANJEV PIKNIKLast Updated On: 7. 11. 2016

  Sončen jesenski popoldan in omamno dišeče kostanje je kar zvabilo stanovalce in stanovalke pred dom, kjer smo se naužili prvega kostanja.

 • SREČANJE PRIJATELJSKIH SKUPIN S PEVKAMI GORNALast Updated On: 7. 11. 2016

  Vsako leto z veseljem pridejo med nas pevke iz Mežice, z imenom Gorna. Skupaj preživimo prijetno popoldne, namenjeno druženju članom prijateljskih skupin v domu in prostovoljkam.

 • NASTOP ŽPZ DU VuzenicaLast Updated On: 17. 10. 2016

  V našem domu so nastopile pevke društva upokojencev Vuzenica, ki prihodnje leto praznujejo že 10 let obstoja. Kot goste so povabile tudi trio muzikantov, ki so še popestrili glasbeni popoldan.

 • 103. leta najstarejše stanovalkeLast Updated On: 10. 10. 2016

  V našem domu prebiva gospa Hedvika Ridl, ki je v mesecu oktobru dopolnila častitljiva 103. leta.

 • ZAČETEK BRALNEGA PROJEKTALast Updated On: 10. 10. 2016

  Naši stanovalci so se udeležili prireditve v enoti Slovenj Gradec, ob začetku novega bralnega projekta.

 • KIMPERK TEATERLast Updated On: 10. 10. 2016

  Za smeh so v našem domu poskrbeli odlični domačini, združeni v igralsko zasedbo Kimperk teater.

 • LIČKANJELast Updated On: 10. 10. 2016

  Stanovalci se vsako leto udeležijo starega običaja - ličkanje koruze. Da delo hitreje steče zraven zapojejo, na koncu pa si privoščijo pravo kmečko malico.

 • ČAJANKA OB DNEVU ALZHEIMERJEVE BOLEZNILast Updated On: 27. 09. 2016

  21. septembra obeležujemo svetovni dan alzheimerjeve bolezni. Ob tej priložnosti smo v domu pripravili čajanko s stanovalci in sorodniki. V domu že 10. let deluje skupina sorodnikov oseb z demenco - Šmarnica. Namenjena je vsem, ki skrbite za sorodnika, ki je oseba z demenco ali si želite izvedeti o demenci več. Srečuje se vsak 1. četrtek v mesecu ob 17. uri v prostorih doma. Lepo vabljeni!

 • TOMBOLALast Updated On: 27. 09. 2016

  Enkrat mesečno stanovalci poskusijo srečo pri tomboli.

 • 25. Srečanje s sorodnikiLast Updated On: 5. 09. 2016

  Tokratno srečanje je bilo jubilejno. Prisotne je pozdravil direktor doma gospod Srečko Mlačnik ter župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. v kulturnem program je sodeloval Mepz stanovalcev doma, harmonikarski orkester Vučič, Kristina in Aljaž Ravnjak ter Pihalni orkester Ravne na Koroškem. Za zabavno popoldne so poskrbeli člani ansambla Labodi. Naši sponzorji pa so omogočili tudi bogat srečelov.

 • 11. večgeneracijski TABOR AJDALast Updated On: 4. 08. 2016

  V mesecu juniju smo se že enajstič zapovrstjo družili na dvodnevnem taboru.

 • 6. MODNA REVIJALast Updated On: 7. 06. 2016

  Na željo stanovalcev smo letos v domu pripravili že 6. modno revijo. Postali smo manekeni in manekenke. Ponosno smo se sprehodili po modni pisti ob zvokih ansambla En fajn band in Natalije Kolšek.

 • PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI V APRILULast Updated On: 29. 04. 2016

  V našem domu, smo v aprilu praznovali 101. leto stanovalke gospe Kamnik iz Raven na Koroškem. Dve stanovalki pa sta praznovali visoki jubilej 90 let.

 • ZAKLJUČEK PROJEKTA " Beremo s Partljičem in Suhodolčanom"Last Updated On: 29. 04. 2016

  V Ravnah na Koroškem je potekala v sredo, 20.4. zaključna prireditev.

 • ODPRTJE RAZSTAVE Natalije PlesnikLast Updated On: 29. 04. 2016

  V našem domu do junija razstavlja na ogled likovna dela gospa Natalija Plesnik iz Slovenj Gradca. Odprtje so s svojim nastopom popestrili pevci vokalne skupine ZVEN.

 • KOMEDIJA " Soba za čakanje"Last Updated On: 29. 04. 2016

  Nasmejali smo se zgodbi iz vsakdanjega življenja, v izvedbi gledališke skupine Črneče, pod vodstvom Mire Mori.

 • NASTOP FOLKLORNE SKUPINE LUKA KRAMOLCLast Updated On: 29. 04. 2016

  Skupaj s harmonikarskih orkestrom KD Prežihov Voranc, so koroške plese predstavili člani FS Luka Kramolc.

 • PROJEKT BEREMO S SUHODOLČANOMLast Updated On: 29. 04. 2016

  V goste smo povabili gospoda Primoža Suhodolčana. Pogovarjali smo se o njegovem ustvarjanju knjig, program so pripravili učenci OŠ Dravograd.

 • NASTOP ŽPZ SOLZICELast Updated On: 29. 04. 2016

  Četrtkov popoldan so nam polepšale pevke zbora SOLZICE iz Kotelj.

 • BLAGOSLOV SNOPOV IN OBISK AKTIVISTOV KARITASLast Updated On: 23. 03. 2016

  Stanovalce so obiskali ter s pisankami obdarili člani društva Karitas iz Mislinjske ter Dravske doline.

 • LITERARNA SKUPINA UTRIP IN LOVSKI OKTETLast Updated On: 23. 03. 2016

  Kulturni program so pripravili člani literarne skupine Utrip ter Lovski oktet iz Mežice.

 • NASTOP ETNO SKUPINE ZIMSKI KOSCILast Updated On: 15. 03. 2016

  Pevci prihajajo z Leš. Izbrali so šaljive in zabavne pesmi.

 • ODPRTJE RAZSTAVE SLIK NA LESU G. MIRKA LUŽNIKALast Updated On: 15. 03. 2016

  Gospod Mirko Lužnik je samouk. Na ogled je postavil čudovita dela, motive iz narave in življenja na lesu. S pesmijo so razstavo popestrile pevke vokalne skupine Šentjanž.

 • GLEDALIŠKA SKUPINA KOROŠKEGA MEDGENERACIJSKEGA CENTRA RAVNELast Updated On: 19. 02. 2016

  Posebnost novoustanovljene skupine je, da so scenarij za skeče same napisale. Vsebina skečev so prizori iz vsakdanjega življenja, primerni za smeh, sprostitev, skupaj pa se povezujejo v celoto. Mentorica je gospa Vika Pisar.

 • PUSTOVANJELast Updated On: 12. 02. 2016

  Obiskale so nas maškare iz OŠ Črneče, v domski dvorani je potekalo veselo potovanje.

 • SVETA MAŠALast Updated On: 12. 02. 2016

  Sveto mašo je daroval duhovnik iz Raven skupaj s pevci Rožmarin.

 • NASTOP SKUPINE SOŽITJELast Updated On: 12. 02. 2016

  Četrtkovo popoldne je popestrila pevska skupina Sožitje iz Črne.

 • NASTOP ETNO SKUPINE ŠAJKE IN HARMONIKARSKEGA ORKESTRA VUČIČLast Updated On: 22. 01. 2016

  Četrtkov popoldan so našim stanovalcem popestrile pevke skupine Šajke in orkester Vučič iz Radelj.

 • OBISK STANOVALCEV IZ OBČINE RAVNE NA KOROŠKEMLast Updated On: 15. 01. 2016

  Stanovalce je obiskal in voščil župan Tomaž Rožen.

 • ODPRTJE RAZSTAVE MARJANA VESONIKALast Updated On: 15. 01. 2016

  V domu je na ogled razstava samouka Marjana Vesonika iz Dravograda. V kulturnem programu so sodelovale Vesele kmetice iz Prevalj.

 • DRUŽABNO SREČANJE Z UPOKOJENCILast Updated On: 14. 01. 2016

  Upokojene sodelavce vsako leto povabimo na skupno druženje in kosilo.

 • OBISK ŽUPANA OBČINE MUTALast Updated On: 14. 01. 2016

  Svoje občane je obiskal župan gospod Mirko Vošner.

 • VOŠČILO KOLEDNIKOVLast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalcem so prišli voščiti srečno Novo leto, koledniki iz Raven.

 • SILVESTROVANJELast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so so skupaj z delavci in prostovoljci plesali ob zvokih dua 3M.

 • Konferenca o prostovoljstvuLast Updated On: 14. 01. 2016

  V poslovni enoti je potekala tiskovna konferenca na temo prostovoljstva, ki so se je udeležili tudi naši stanovalci - prostovoljci.

 • OBISK SV. MIKLAVŽALast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalce je obiskal in obdaril sv. Miklavž.

 • DELAVNICA PEKA KEKSOVLast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so izdelovali praznično pecivo s pomočjo učencev iz osnovne šole.

 • BOŽIČNI KONCERTLast Updated On: 14. 01. 2016

  V zahvalo prostovoljcem smo pripravili koncert v izvedbi pevske skupine Ajda, nastopil je tudi kitarist Aljaž. Stanovalci so v zahvalo delavcem podarili likovne izdelke.

 • SREČANJE PRIJATELJSKIH SKUPINLast Updated On: 14. 01. 2016

  V mesecu oktobru se člani prijateljskih skupin vsako leto družijo s pevkami GORNA iz Mežice.

 • ŠOPKI IZ LISTJALast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so skupaj z gospo Mirjano Medved izdelovali čudovite šopke iz jesenskega lista.

 • OBISK PRENOVLJENEGA MOSTULast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so si ogledali prenovljeni most čez reko Dravo.

 • DELAVNICA Z UČENCILast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so izdelovali čestitke v OŠ Dravograd.

 • IZDELOVANJE ADVENTNIH VENČKOVLast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so izdelovali prav posebne venčke iz dišečih keksov. Delavnico je pripravila gospa Mirjana Medved.

 • LIČKANJELast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so ličkali koruzo, za zabavo je poskrbel harmonikar.

 • JUBILEJ 102. LETILast Updated On: 14. 01. 2016

  Gospa Hedvika Ridl iz Šmartna je naša najstarejša stanovalka.

 • SREČANJE S SORODNIKILast Updated On: 14. 01. 2016

  V mesecu oktobru smo pripravili že 24. srečanje s sorodniki.

 • IZLET STANOVALCEV NA PTUJLast Updated On: 14. 01. 2016

  Stanovalci so si ogledali Ptuj in posedeli pri najstarejši trti v Mariboru.

 • AKTIVNOSTI V JUNIJU 2015Last Updated On: 14. 01. 2016

  V mesecu juniju so se stanovalci odpravili na izlet po mislinjski dolini. V domskem parku smo imeli piknik. Prostovoljke so sodelovale na natečaju za Naj prostovoljca.

 • 10. TABOR STANOVALCEV NA AJDILast Updated On: 16. 06. 2015

  Vsako leto se zaposleni skupaj s stanovalci in stanovalkami doma ter prostovoljci in gosti, odpravimo na dvodnevno pustolovščino. Letos je bila že 10.

 • 5. MODNA REVIJA " Nikoli prestari za to, da bi bili mladi po srcu "Last Updated On: 27. 05. 2015

  Letos smo s stanovalci pripravili že 5. Modno revijo.

 • UTRINKI Z MODNE REVIJELast Updated On: 27. 05. 2015

  Vabimo vas, da pogledate čudovite slike s prireditve...

 • SVETA MAŠA S PEVCI IZ ČRNELast Updated On: 27. 02. 2015

  Sveto mašo je daroval gospod Vrisk s pevci iz Črne.

 • OBISK UČENCEV OŠ DRAVOGRADLast Updated On: 27. 02. 2015

  Stanovalce so obiskali in z njimi preživeli prijetno urico ičenci iz Osnovne šole.

 • VIHARNIKI IN KORENINE OB KULTURNEM PRAZNIKULast Updated On: 27. 02. 2015

  V počastitev kulturnega praznika so nastopili pevci Viharniki iz Mežice in domska dramsko recitacijska skupina Korenine.

 • NASTOP MEPZ ČrnečeLast Updated On: 27. 02. 2015

  15. januarja so v domu nastopili pevci in pevke iz Črneč.

 • PRAZNIČNI DECEMBERLast Updated On: 19. 01. 2015

  v mesecu decembru smo v našem domu praznovali...
Stanovalci o domu

"ob sprejemu v dom sem bila precej bolna in sem potrebovala veliko pomoči zdravnice..."

>> Več

Informacije


Želite postati naš stanovalec?

Energetska sanacija KDS