Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 87 23 350
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in obvestila
SPREHOD ZA SPOMIN - 21. september

Ta torek, 21. septembra, smo obeležili svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V Sloveniji je skoraj 10.000 bolnikov z Alzheimerjevo demenco. Zaradi te bolezni pa niso prizadeti le bolniki, temveč predstavlja veliko breme tudi za njihove najbližje. Kljub temu pa veliko bolnikov ni prepoznanih in se tudi ne zdravi. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence. Je bolezen, ki na še nepopolnoma pojasnjen način povzroča spremembe v možganih. V možganih bolnikov se odlagajo določene snovi, to pa postopno privede do odmiranja možganskih celic (nevronov). Zmanjševanje števila nevronov pri bolniku se navzven kaže z upadanjem spoznavnih sposobnosti oz. kot napredujoča demenca. Zato govorimo tudi o Alzheimerjevi demenci.

Stanovalci so se skupaj z zaposlenimi in svojimi sorodniki sprehodili po Črnečah, se spočili pred župniščem, ob prihodu nazaj pred dom, pa nas sta pričakala muzikanta ter pogostitev s kavo s smetano. 

 

 

 

 

 

 

IZLET PO KOROŠKI

Po dolgem času smo lahko skupaj s stanovalci izvedli izlet. Stanovalci so izrazili željo, da bi se popeljali po Koroški. Jesen je ob poti natrosila svoje čudovite barve, cilj izleta pa je bila turistična vasica Šentanel. 

Obiskali smo ekološko kmetijo in poizkušali njihove izdelke ter obujali spomine na težko delo, v njihovem muzeju kmečkega orodja.  

Prostovoljca Ivan in Tomo, sta s harmoniko in basom vseskozi skrbela za prijetne melodije. 

 

Izlet smo zaključili ob bogato obloženi mizi s koroškimi jedmi. Ob koncu smo se še pogumno zavrteli. 


 

 

  |  Prijava