Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   

Vam lahko pomagamo?

 

 

Pokličite nas na
02 / 88 46 435
ali nam pišite.

 

 

V domu se vsakodnevno srečujejo različne generacije in skupaj oblikujejo svoj vsakdan. V vsakem še tako majhnem koraku, je smisel življenja.

Novice in dogodki
TRETJINA STANOVALCEV STAREJŠIH OD 90 LET

Ta teden se je naša draga gospa Štalekar s praznovanjem svojega okroglega jubileja pridružila stanovalcem, ki so starejši od 90 let, le-teh je v našem domu kar tretjina (27). Praznovala je tudi naša spoštovana gospa Logar.

Poleg rednih aktivnosti smo pričeli z urejanjem okolice in domskega vrta, kjer so pomagali naši pridni prostovoljci. Za posaditev je pripravljenih tudi več kot 200 sadik paradižnika, ki smo ga vzgojili sami.

Zavarovalnica Sava nam je podarila nekaj sobnih in zunanjih rastlin, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Za zaključek tedna je danes potekala  molitvena ura s prostovoljko, gospo Anko Zajc.

Lepo vas pozdravljamo in vam sporočamo, da smo zdravi in se počutimo dobro. Veselimo se lepšega in toplejšega vremena.


DOMAČE JE NAJBOLJŠE

Z željo, da zapojejo v čim več domovih za starejše  so tudi naše stanovalce PE SG prejšnji četrtek obiskali in jim nekaj ljudskih pesmi zapeli Fantje z vasi. Zahvaljujemo se jim tudi za prejeto darilo, knjigo, ki bo še ena več v naši knjižnici.

Nagajivemu aprilskemu vremenu navkljub je kuharicam uspelo »naflancati« ogromno sadik različnih vrst solat – domače je najboljše. Na predlog stanovalcev smo  Dan upora proti okupatorju in prihajajoče prvomajske praznike počastili kar na pevski vaji, ki smo jo iz skupnega prireditvenega prostora prestavili v galerijo. Petju partizanskih pesmi so se navdušeno pridružili še stanovalci prve in druge etaže. Z veseljem je z nami pel stanovalec  g. Horvat, nekoč pevec MPZ v Ljubljani, ki danes praznuje rojstni dan.

Vsem želimo lepe prvomajske praznike in ostanite zdravi!

 

  |  Prijava

Operacija "Izvedba pilotnih projektov, ki bodo podpirali prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi" - Koroško središče integriranih skupnostnih storitev dolgotrajne oskrbe

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Cilj operacije: Pilotno preizkušanje pristopov za boljšo integracijo storitev dolgotrajne oskrbe.
Operacija bo omogočila dostop do cenovno ugodnih, trajnostno naravnanih in kakovostnih storitev dolgotrajne oskrbe ter povezanost akterjev s področja socialnovarstvenih in zdravstvenih storitev.


 


Preberite več >