|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov

Črneče 146

2370 Dravograd

 

T: 02 87 23 350

F: 02 87 23 370

M: 041 360 806

E: kdsd@siol.net

 

 

Novice in dogodkiSPREHOD ZA SPOMIN - 21. september

Ta torek, 21. septembra, smo obeležili svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V Sloveniji je skoraj 10.000 bolnikov z Alzheimerjevo demenco. Zaradi te bolezni pa niso prizadeti le bolniki, temveč predstavlja veliko breme tudi za njihove najbližje. Kljub temu pa veliko bolnikov ni prepoznanih in se tudi ne zdravi. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence. Je bolezen, ki na še nepopolnoma pojasnjen način povzroča spremembe v možganih. V možganih bolnikov se odlagajo določene snovi, to pa postopno privede do odmiranja možganskih celic (nevronov). Zmanjševanje števila nevronov pri bolniku se navzven kaže z upadanjem spoznavnih sposobnosti oz. kot napredujoča demenca. Zato govorimo tudi o Alzheimerjevi demenci.

Stanovalci so se skupaj z zaposlenimi in svojimi sorodniki sprehodili po Črnečah, se spočili pred župniščem, ob prihodu nazaj pred dom, pa nas sta pričakala muzikanta ter pogostitev s kavo s smetano. 

 

 

 

 

 

 


IZLET PO KOROŠKI

Po dolgem času smo lahko skupaj s stanovalci izvedli izlet. Stanovalci so izrazili željo, da bi se popeljali po Koroški. Jesen je ob poti natrosila svoje čudovite barve, cilj izleta pa je bila turistična vasica Šentanel. 

Obiskali smo ekološko kmetijo in poizkušali njihove izdelke ter obujali spomine na težko delo, v njihovem muzeju kmečkega orodja.  

Prostovoljca Ivan in Tomo, sta s harmoniko in basom vseskozi skrbela za prijetne melodije. 

 

Izlet smo zaključili ob bogato obloženi mizi s koroškimi jedmi. Ob koncu smo se še pogumno zavrteli. 


 

 


GLASBENA JESEN IN SLASTNE PALAČINKE

Stanovalci in stanovalke v teh krasnih jesenskih dopoldnevih najraje posedajo v parku ali pred domom. Dan jim je popestril gospod

Joc Praper z zimzelenimi melodijami ter sladke palačinke, ki vedno prijajo. 

 


ODLOK O NAČINU IZPOLNJEVANJA POGOJA "PCT"

Spoštovani, 

Sporočamo, da je od dne, 6.9.2021 naprej, v veljavi Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev okužb z virusom SARS-Cov-2 ( objavljen v Ur.l.RS, št. 142/2021, z dne, 4.9.2021). 

Vrata Doma za obiske so odprta vse dni v tednu od 9. do 17. ure. 

V času, ki za obiske ni predviden, se vrata doma zaprejo. 

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje v upanju, da s skupnimi močmi uspemo preprečiti ponovne okužbe. 

 

Obvestilo.pdf


DOSLEDNO UPOŠTEVANJE STROKOVNIH SMERNIC V POVEZAVI S TVEGANJEM PRENOSA VIRUSA

Na podlagi dopisa Ministrstva za zdravje z dne, 9.8.2021, ponovno vse obiskovalce pozivamo k doslednemu upoštevanju ukrepov za preprečevanje tveganja prenosa virusa SARS - Cov -2, vključno z dosledno higieno rok, dosledno uporabo osebne varovalne opreme ter izpolnjevanjem pogojev PCT. 


ZAHVALA OBČINSKEGA ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE OBČINE DRAVOGRAD

Koroški dom starostnikov Črneče je dne, 11.8.2021 prejel zahvalo,  za uspešno delovanje in sodelovanje v času razglašene epidemije COVID-19. 


NAVIJAŠKO VZDUŠJE NE POJENJA

Stanovalci in stanovalke, z zanimanjem spremljajo nastope naših športnikov na olimpijskih igrah. Njihovo veselje ob dobrem uspehu je nepopisno. Sinoči je bilo zaradi " ene točke " kar nekaj slabe volje, a danes je nov dan. Stiskamo pesti za našo plezalko Janjo Garnbret. 

Veselimo se naših uspehov!


SLADOLEDNA ZABAVA

Kako premagovati hudo vročino ? Stanovalci in stanovalke so predlagali; kar s sladoledom. Pripravili smo več vrst sladoleda, za sladokusce pa še kavo s sladoledom in smetano. Zabavali smo se in uživali v ledeni ohladitvi. 


PIKNIK Z MUZIKANTI

Tudi danes smo v domu, na željo stanovalcev organizirali piknik. Kako smo se razveselili članov Šempetrskega šopka... Tudi zaplesali smo ob lepih ljudskih melodijah. 

Veselimo se sproščenega vzdušja in toplih poletnih dni. 

 

 


VESELJE OB SPROŠČANJU UKREPOV

Veselo novico o sproščanju ukrepov smo s stanovalci praznovali kar s piknikom. Ujeli smo čas med eno in drugo nevihto in uživali v odlično pečenem krompirju in čevapčičih. Za prijetno vzdušje je poskrbel mladi muzikant Andraž. 

Tudi v prostore delovne terapije se počasi vrača življenje. Talentirani in skrbni stanovalci izdelujejo slike iz krep papirja, rišejo na kamenje in polnijo okrasne blazine. 


Stanovalci o domu

"ob sprejemu v dom sem bila precej bolna in sem potrebovala veliko pomoči zdravnice..."

>> Več

Informacije


Želite postati naš stanovalec?

Energetska sanacija KDS