|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Priznanja in certifikat kakovosti

 

E-Qalin

E-QALIN je obsežen, vseevropski, inovativen in dinamičen  model upravljanja s kakovostjo v domovih za starejše ljudi.

V Koroškem domu starostnikov se model kakovosti izvaja že od leta 2008. Z odprtjem Poslovne enote Slovenj Gradec, se je leta 2009  model prenesel tudi v  našo enoto. V triletnem obdobju so se procesi razvili do te mere, da smo menili, da je čas za certificiranje.

04. 09. in 05. 09. 2013 sta v enoto  prišla presojevalca, ki sta v dveh dneh natančno pregledala vse procese, ki so pomembni za pridobitev certifikata. Pri tem so sodelovali tudi stanovalci in sorodniki, katerim se še enkrat zahvaljujemo za sodelovanje.

Ob koncu drugega dneva sta nam sporočila, da delamo kakovostno in da si zaslužimo certifikat kakovosti E-Qalin.

 

Seveda pa se s pridobitvijo certifikata proces kakovosti modela E-Qalin ne ustavi.

V letu 2012 smo prišli v novo triletno obdobje (ločeno od matične enote Črneče), kjer preverjamo, popravljamo in spreminjamo vse procese, ki pripomorejo k še bolj kakovostnejši »jeseni življenja«. Trenutno se nahajamo v 2. fazi ocenjevalnega obdobja 2012-2015.

Z E-Qalinom smo tako pridobili orodje, ki nam omogoča:

  •  da najprej ugotovimo, kaj je potrebno izboljšati  (soodločanje v pogovorih),
  • da potem poiščemo pravi način, kako to narediti (soodločanje pri odločitvah kaj storiti),
  • ter, da pri tem zagotovimo še aktivno sodelovanje širšega kroga ljudi (povezovanje služb v domu in iskanje najboljših rešitev).

Uspeh je odvisen od pripravljenosti zaposlenih za sodelovanje (uspeh je del osebnega uspeha).

V skladu s filozofijo E-Qalina vodimo politiko kvalitete. Storitve so usmerjene na potrebe uporabnikov, vendar pa stanovalce tudi v največji meri spodbujamo v sodelovanje in soodločanje.

Naš cilj je  zadovoljen stanovalec.

Zloženka E-Qalin 2014.pdf


 

Priznanje GZS za najboljše inovacije 2012

7. junija 2013 smo sodelovali, na področju koroške regije, na izboru koroških inovacij za leto 2012. V finalnem delu podelitve je napočil tudi naš trenutek. Prejeli smo zlato priznanje za inovacijo »Ključna oseba«.

Izrazito socialna inovacija deluje v bistvu po sistemu mreženja odnosov. V projekt so vključeni stanovalci, njihovi sorodniki in vsi zaposleni. Za vsakega stanovalca je zadolžen nekdo od zaposlenih, s katerim se stanovalec občasno druži. Projekt deluje na več nivojih, preprečuje socialno izoliranost, širi stanovalčevo socialno mrežo, zagotavlja višjo kakovost življenja starejših.

Kot dobitniki zlatega priznanja na področju koroške regije, smo se udeležili tudi dneva inovativnosti gospodarske zbornice Slovenije, ki je podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih za leto 2012. Naš dom je za svoj projekt "Ključna oseba" dobil srebrno priznanje ter posebno priznanje na področju sociale.