|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


TEDENSKO DOGAJANJE V DOMU

Ta teden zopet ni manjkalo aktivnosti in dobre volje. Začeli smo ga s telovadbo, pod vodstvom naše fizioterapevtke Vesne, sledila je delovna terapija, kjer smo ustvarjali z barvami. V torek smo se podali na naše visoke grede po začimbe in zelišča, ki smo jih kasneje očedili in pripravili za uporabo. Skuhali smo 12 litrov metinega soka, ki bo naša osvežitev v teh vročih dneh, žajbljeve liste pa smo uporabili tako, da smo naredili domače, zdravilne "lizike". Teden smo zaključili z druženjem v senci domskega parka, nagradili pa smo se z okusno ledeno kavo. Naše druženje je z igranjem na harmoniko popestril naš stanovalec, gospod Peter. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Z veseljem vam sporočamo, da smo zdravi, počutimo se dobro. Enako želimo tudi vam! 

 


TEDENSKE AKTIVNOSTI

Ta teden je spet prehitro minil. Začeli smo ga s skupinsko telovadbo, v torek smo se razveselili obiska prostovoljk, zopet se je pričela delovna terapija, kjer smo se igrali z barvami. Danes smo načrtovali druženje v parku, ampak ker nam je zagodlo vreme, smo ob ledeni kavi uživali v skupnih prostorih našega doma. Gospod Mirko nam je zaigral na kitaro, tako da smo lahko poleg sladkanja prepevali ob glasbeni spremljavi. Dve stanovalki pa sta ta teden praznovali svoj rojstni dan, tako da nam veselja res ni manjkalo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Asist.Tina Virtič, dr. med. spec. dež. medicine je 6.7.2020 odsotna zaradi dopusta. Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurne službe Slovenj Gradec.


SKUPAJ SMO PREPEVALI V PARKU

Veselo in prisrčno je bilo današnje dopoldne z Jožetom Praperjem. Narodne in narodno zabavne pesmi so se slišale po vsem parku, saj smo z njim prepevali tudi stanovalci in zaposleni doma PE Slovenj Gradec. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


USTVARJALEN TEDEN V DOMU

Tik pred začetkom poletja je z nastopom, namesto v parku, v skupnem prostoru doma PE SG stanovalcem pripovedoval svoje črtice g. Tone Partljič. Povedal je še, da nas je med epidemijo pogrešal, tudi mi v domu njega zaradi projekta Bralne značke Toneta Partljiča.

Ta teden smo nadaljevali z napovedanimi obiski sorodnikov in prijateljev stanovalcev, družili smo se s prostovoljkami, potekale so ustvarjalne delavnice in pevska vaja.

Zaposleni smo poslušali predavanje dr. Tine Virtič na temo Preventiva pred Covid-19 in kako zaščititi sebe in posledično stanovalce pred epidemijo Covid-19.

Za konec pomladi še pomemben podatek iz naše kuhinje; na vrtu so kuharice pridelale 190 kg dobre domače solate. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.
GLASBENA ŠOLA V PARKU DOMA

Današnji koncert učiteljev in učencev Glasbene šole je bil prvi v ciklu koncertov v parku, ki bodo letošnje poletje sledili koncertom pod balkoni. Zahvaljujemo se Tiji, Domnu in Dejanu, učiteljema in g. ravnatelju ter  jim  na njihovi poti želimo še veliko glasbenih uspehov. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.DRUŽABNE AKTIVNOSTI V TEM TEDNU

Ta teden so se po postopnem sproščanju ukrepov ob koncu pandemije po skoraj treh mesecih v življenje stanovalcev PE SG vrnile naše prostovoljke. Nekatere so peljale nekaj stanovalcev na sprehod po parku in okolici doma, druge so se vključile k ustvarjalnim delavnicam, tudi pevsko vajo je vodila prostovoljka s svojo harmoniko. Redno so potekale jutranje telovadbe na enotah in skupni telovadbi v pritličju. Čestitke smo izrekli in tudi zapeli  stanovalki ob njenem rojstnem dnevu. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 

 

 

 


IZPOD BALKONOV V PARK-u

Kot zadnji, 5. po vrsti koncertov pod balkoni, je nam zapel še MPZ Ksaver Meško iz Sel, naslednji koncerti za stanovalce PE Slovenj Gradec se bodo izpod balkonov prestavili v park; nanje bodo vabljeni tudi sorodniki stanovalcev. SE ŽE VESELIMO.

Zadnji teden v mesecu maju je telovadba še potekala po navodilih prvih popuščanj ob koncu epidemije. Čestitke smo stanovalci in zaposleni izrekli stanovalki ob 90. rojstnem dnevu. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več