Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Uvodno srečanje sedme bralne sezone

V petek, 22.11.2019, smo se v Koroškem domu starostnikov – poslovni enoti Slovenj Gradec zopet zbrali ljubitelji knjig na uvodnem srečanju, že sedme bralne sezone »BRALNE ZNAČKE TONETA PARTLJIČA«. V letošnji bralni sezoni bomo zopet prebirali dela pisatelja Toneta Partljiča. Tokratni začetek bralne sezone je bil drugačen kot prejšnja leta. Zbrani na uvodnem srečanju smo imeli posebno čast, saj smo lahko bili priča prvi javni predstavitvi nove knjige pisatelja Toneta Partljiča, knjige z naslovom »PESNICA«. Prisotna je bila tudi gospa Špela Pavlič iz založbe Beletrina. Takšni dogodki so ponavadi v knjižnicah, zato smo danes še enkrat dragi bralci dokazali skupaj s stanovalci našega doma, da zmoremo in da smo na to lahko izjemno ponosni. Na srečanju so sodelovali stanovalci, dijaki Gimnazije Slovenj Gradec, gospa Darja Hribernik in gospa Alenka Obretan Mestek, knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec. Zagotovo pa je bilo vsem prisotnim v največje veselje snidenje z gospodom Tonetom Partljičem, ki nas je popeljal v kraj njegovega otroštva z imenom »PESNICA«. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.OBISK ČLANOV DRUŠTVA DIABETIKOV SLOVENJ GRADEC

14. novembra ob Svetovnem dnevu sladkorne bolezni, so nas obiskali člani Društva diabetikov Slovenj Gradec in nas razveselili z donacijo svežega sadja, ki ga bomo z veseljem delili s stanovalci in z zaposlenimi ob jutrišnjem dopoldnevu, ko bomo vsem ponudili zdrav slovenski zajtrk.ODPRTJE VELNES PROSTORA

V petek, 8.11.2019 je bilo svečano odprtje VELNES prostora na rumeni enoti, ki bo namenjen stanovalcem in zunanjim uporabnikom. Ob tej priložnosti sta direktor Koroškega doma starostnikov Črneče  Srečko Mlačnik in župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler podpisala PISMO O NAMERI, s katerim se Koroški dom starostnikov Črneče zavezuje, da bo v varovanih stanovanjih izvajal potrebne storitve oskrbe. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


SENIORJEV KVIZ IN KOSTANJEV PIKNIK

Na lep jesenski petek smo se v KDS PE Slovenj Gradec, zabavali in modrovali na Seniorjevem kvizu in kostanjevem pikniku.  Vsa težka in manj težka vprašanja so pripravile članice Gledališke skupine Medgeneracijskega centra Ravne. Tekmovali smo v štirih skupinah, rezultat pa je bil presenetljiv. Stanovalci zelene enote so bili prvi, stanovalci modre, srebrne in oranžne enote pa so si delili drugo mesto. V nadaljevanju smo se ob dobri glasbi posladkali s pečenim kostanjem in jabolčnikom. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


 


11. OBLETNICA DELOVANJA DOMA

Praznovanje 11. obletnice delovanja Koroškega doma starostnikov Poslovna enota Slovenj Gradec. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnost za stanovalce - galerija.


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več