Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


SVETOVNI DAN HRANE

16. oktobra ob SVETOVNEM DNEVU HRANE, so nas med Kuharsko delavnico in  izdelovanjem domačih rezancev, obiskali dijaki gastronomije in hotelirstva, Srednje gostinske šole Slovenj Gradec, z mentorico Bernardo Klančnik. Simbolično so za nas spekli in ponudili rženi kruh z drožmi. K vabilu na pokušino so se z veseljem odzvali stanovalci, prostovoljci in zaposleni našega doma. Okus kruha nam je zbudil spomine na otroštvo in zato ni naključje, da so mladi ustvarjalci izbrali slogan »Kruh naše prihodnosti je kruh naše preteklosti«. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Hvala za vašo lepo gesto in še kdaj nasvidenje.


DANES V VEČERU


Gostovanje v oddaji DAN NAJLEPŠIH SANJ

Naša stanovalka gospa Maja GREGORIČ, je bila gostja v televizijski oddaji DAN NAJLEPŠIH SANJ. Spremljajo jo je osem ključnih parov (stanovalec in zaposleni). Vsi zaposleni Poslovne enote Slovenj Gradec smo ponosni in ji iskreno čestitamo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Miro Majcen

 


10. obletnica Koroškega doma starostnikov – Poslovna enota Slovenj Gradec

Praznovanje 10. obletnice delovanja doma starostnikov Slovenj Gradec  v 10 presežnikih. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto. Nika Hölcl Praper, fotobeležNicaAZIONE UTILE »Javni prevoz-mobilnost prihodnosti«

V sklopu prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti smo v našem domu sodelovali z društvom Raum AU. Udeleženci projekta in naši stanovalci so ustvarjali kolaže na temo mobilnosti in javnega prevoza ter ob tem vpletli še različne razmisleke in razpravljali o morebitni integraciji o mobilnosti na Koroškem. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Urška Čerče


JOGA SMEHA

Ker je smeh pol zdravja, smo v sredo pod vodstvom vaditeljice joge smeha Saše Podstenšek, izvedli delavnico smejalne vadbe. Prijetno utrujeni od smejanja smo bili enotni, naj nas še obišče. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


KOGOJEV POHOD - SPREHOD ZA SPOMIN

Tudi 4. Kogojev pohod je bil za nas uspešen in zadovoljni predvsem zaradi lepega sončnega vremena, smo se vrnili v Dom. Ponovno smo se pridružili Mirovniškemu festivalu in zbranim na trgu predstavili pomen pohoda in aktivnosti, ki jih izvajamo in z njimi delujemo na ustvarjanju demenci prijaznega okolja.  Koroški dom Slovenj Gradec je sicer demenci prijazna točka, ki od svojega nastanka sorodnike in širše okolje redno informira o tej bolezni. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več