|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


AKTIVNOSTI V TEM TEDNU

Ta teden je častitljivih 90 let praznovala naša draga stanovalka, gospa Koletnik, in da je bilo praznovanje lepše, ji je ob jubileju zapel in zaigral koroški kantavtor, Milan Kamnik. Omeniti moramo tudi našo najstarejšo stanovalko, gospo Vranjek, ki je prejela priznanje Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Drugače pa  je bil naš teden zopet razgiban – poleg rednih aktivnosti so v sredo na enotah potekali sestanki z vodjo, gospo Marjano, ki  je bila našim stanovalcem na voljo za vsa vprašanja. V četrtek smo se odpravili na krajši sprehod okrog doma in s tem obeležili Svetovni dan Alzheimerjeve bolezni in se na ta način spomnili na tiste, ki se ne morejo spomniti. Danes pa je bil dan za kino, ogledali smo si film Vesna. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce-galerija.


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Asist. Tina Virtič, dr. med. spec. dež. medicine je danes 21.9.2020 odsotna. Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurne službe Slovenj Gradec.


Adrenalinski teden

Poleg rednih tedenskih aktivnostih smo ta teden pozornost namenili poletu s helikopterjem nad Triglav, naše stanovalke, gospe Ljudmile Urbancl, ki je v zrak poletela le dan pred svojim 87. rojstnim dnevom. V sredo smo njen podvig predstavili našim ostalim stanovalcem, hkrati pa obeležili 12. obletnico delovanja našega doma, ki je vrata odprl 16. 9. 2008. V četrtek pa so se ob zaključku Pilotnega projekta dolgotrajne oskrbe po našem najdaljšem Ziplinu v Črni na Koroškem spustili naši zaposleni. Vsem za pogum iskreno čestitamo, hkrati vam sporočamo tudi, da smo zdravi in enako želimo tudi vam!

Več fotografij si lahko ogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

AKTIVNOSTI V TEM TEDNU

V tem tednu ni manjkalo aktivnosti in dobre volje. Naši stanovalki smo v ponedeljek voščili lepe želje za njen rojstni dan. V torek in četrtek je potekalo predavanje gospoda dr. Bojana Regvarja na temo: Etika pri neposrednem delu z ljudmi, ki jih oskrbujemo. Za zaključek tedna, smo pa šli » Malo po svoje« in si v prireditvenem prostoru ogledali film in kot v pravem kinu,  jedli čips ter pili melisin sok. Več aktivnosti si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 Z veseljem vam sporočamo, da smo zdravi, počutimo se dobro. Enako želimo tudi vam! 

 

 Trinajstič pod balkoni

Teden je minil, kot bi pihnil! Dogajanje pri nas je bilo pestro - poslušali smo predavanje Simone Lečnik Očko: Poslovni bonton in poslovna komunikacija, obiskala sta nas župan MO Slovenj Gradec, gospod Tilen Klugler in podžupanja, gospa Martina Šisernik. Na poslovnem zajtrku smo razpravljali o načrtih in aktivnostih v sklopu socialnega varstva. Teden pa smo zaključili z druženjem ob živi glasbi in ledeni kavi v našem krasnem parku. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce-galerija. 
PIKNIK S KLJUČNIMI PARI

Dan druženja ključnih parov-danes smo lepo vreme izkoristili za piknikovanje v domskem parku. Poleg dobre hrane in pijače smo si privoščili tudi dobro glasbo našega nepogrešljivega gosta, gospoda Joca Praperja. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


VSE NAJBOLJŠE

Danes praznuje naša najstarejša stanovalka svojih 98 let. Vse najlepše, vse najboljše, zdravja in mnogo lepih trenutkov pri nas in v življenju ji želimo, vsi zaposleni in stanovalci!

 


PETKOVA LEDENA KAVA

Spet smo se zabavali in hladili z ledeno kavo. Tokrat je za razvedrilo in glasbo poskrbel naš domski muzikant, gospod Mirko. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


DRUŽENJE POD BALKONI

Ta teden so aktivnosti potekale po programu, prav tako obiski.  14. druženje "Pod balkoni" sta nam s svojo domačo glasbo popestrila gospod Blaž in gospod Silvo (člana Zimskih koscev), za kar se jima najlepše zahvaljujemo! Bilo je prijetno in zabavno, ohladili pa smo se z domačim metinim sirupom in ledeno kavo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Sporočamo, da v poslovni enoti KDS upoštevamo vse dogovorjene ukrepe in da smo zdravi. Stanovalcem se zahvaljujemo za upoštevanje navodil, sorodnikom za razumevanje, zaposlenim pa za odlično delo.

 


PIKNIK V PARKU DOMA

Za dober zaključek tedna smo piknikovali v našem čudovitem parku. Ob dobrotah na krožniku in vrčku piva, smo uživali ob domači glasbi naše prostovoljke, gospe Tatjane. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


 Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več