|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Alzheimer caffe v KDS Poslovni enoti Slovenj Gradec

V sredo, 18. aprila je bila gostja na Alzheimer caffe-ju psihiatrinja dr. Petra Mihelič Moličnik. V uri in pol dolgem predavanju  je prisotne seznanila o načinu komunikacije  z osebami z demenco v različnih stadijih demence.  Bilo je zanimivo in poučno; po končanem predavanju so prisotni postavili še nekaj vprašanj, ki so se nanašali predvsem na komunikacijo in odnos z osebami z demenco v začetnem stadiju. Demenca povzroča veliko težav prav v začetkih njenega pojavljanja, ko se oboleli in njihovi sorodniki začnejo z njo tudi prvič soočat. Več utrinkov si lahko ogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Zaključna prireditev bralne značke Toneta Partljiča

V sredo, 18.4.2018, smo se pred Koroško osrednjo knjižnico dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem zbrali ljubitelji knjig na zaključni prireditvi 5. bralne sezone projekta »Beremo za nagrado Toneta Partljiča«. Prav letošnja sezona pa je bila prelomna, saj smo s strinjanjem gospoda Toneta Partljiča projekt preimenovali v »Bralno značko Toneta Partljiča«. Še enkrat smo skupaj zapeli, recitirali, igrali in predvsem uživali v družbi koroškega pevca Milana Kamnika, kateremu je bila posvečena letošnja bralna sezona. Na zaključni prireditvi je sodelovala glasbena skupina Koroški mix, »Hišni bend« Koroškega doma starostnikov – PE Slovenj Gradec, dijaki gimnazije Ravne na Koroškem, učenci OŠ Prežihovega Voranca, Literarna čajanka KMC – Ravne na Koroškem, gledališka skupina Koroškega medgeneracijskega centra, Mojca Kamnik, Marko Pratnekar in gost Tone Partljič. Zbrane je nagovoril župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Program je povezovala ga. Darja Vrhovnik. Več utrinkov si lahko ogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica


REGRAT

Včeraj, 11. aprila dopoldan, smo stanovalci in zaposleni PE Slovenj Gradec navdušeni odšli nabirat regrat. Ponovno, že nekaj let zaporedoma, smo se odpeljali v Šmartno, kjer nas lastniki travnika ob gozdu prijazno sprejmejo in nas po končani akciji tudi pogostijo. Ekipa stanovalk in stanovalcev za čiščenje regrata nas je  v domu že čakala, kajti preden  so ga lahko za večerjo pripravile in postregle kuharice, je bilo potrebno še čiščenje, ki je trajalo kar dve uri. Zdrav in okusno pripravljen regrat so stanovalci jedli za večerjo, ostalo ga je še za današnje kosilo. Več utrinkov sil lahko ogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


Delovna akcija zaposlenih zavarovalnice SAVA

Z velikim veseljem smo danes gostili ekipo zavarovalnice Sava v PE Slovenj Gradec. Z vso zagnanostjo so nam uredili okolico doma  in »zaštehali« vrt, na katerem letno pridelamo 1000 kg zelenjave za naše stanovalce.

Hvala vsem in vsakemu posebej za zgledno humanitarno akcijo! 

Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnost za stanovalce - galerija.


Priprave in praznovanje velike noči

V našem domu smo se pripravljali na prihod velike noči z vsemi aktivnostmi, ki se za ta čas spodobijo. Pekli smo potico, barvali pirhe, pripravljali pisanke za naše stanovalce, blagoslovili snope in v soboto tudi velikonočne jedi. Vsako leto k nam prinesejo napolnjene košare obiskovalci iz okolice doma in vsako leto je večji obisk. Zaposleni in stanovalci vam želimo lepe in blagoslovljene praznike.


Delovni obisk varuhinje človekovih pravic

V ponedeljek, 26.3. 2018, je naš dom – PE Slovenj Gradec obiskala varuhinja človekovih pravic gospa Vlasta Nussdorfer s svojima sodelavcema. Na delovnem obisku so se zadržali dobrih šest ur, si ogledali dom in koncept delovanja doma. Na koncu obiska so izrazili zadovoljstvo nad videnim in pohvalili naš koncept dela z osebnim spremljanjem. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več