Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


LJUDJE ODPRTIH ROK

Včeraj popoldan nas je nekaj zaposlenih in prostovoljcev v Ljubljano pospremilo dolgoletnega prostovoljca v Domu PE Slovenj Gradec g. Lojzeka Kralja in vodjo PE go. Marjano Kamnik, ki sta bila v letošnji akciji LJUDJE ODPRTIH ROK (organizira jo revija Ženska s podporo MDDSZ) nominirana vsak v svoji skupini. Gospod Lojzek Kralj je prejel priznanje kot dobrotnik leta 2018, ga. Marjana Kamnik pa je bila v svoji skupini s strani komisije izbrana za izjemno osebnost leta 2018. Slovesnost je potekala v Narodni galeriji,  na kateri je nastopil pevec Isaak Palma. Stanovalci, prostovoljci in zaposleni jima iskreno čestitamo in smo ponosni, da smo del njihovega vsakdana. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


MIKLAVŽ

Miklavž, kakor pri nas imenujemo Sv. Nikolaja, je gotovo eden najbolj   priljubljenih svetnikov. S posebnim veseljem ga pričakujejo tudi otroci ter vnuki naših zaposlenih, ko na večer pred svojim godom hodi naokrog in jim prinaša darove. V Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec je otroke obiskal že 4.12.2018. Obdaroval jih je s predstavo » TINKA ŠMINKA IN NAVIHANA PIKA FLIKA«, ter vrečo dobrot. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica


PEKA KEKSOV

Danes je pri nas že zadišalo po bližajočih se praznikih. Pekli smo »metrske kekse« s stanovalci, prostovoljci in zaposlenimi. Hvala vsem za sodelovanje in naj vam teknejo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce – galerija.


Moški pevski zbor Viharnik iz Mežice

V četrtek so pri nas gostovali prijatelji, pevci MPZ Viharnik iz Mežice, pod vodstvom Mojce Kamnik.Tako kot vedno so nas razveselili z njihovim petjem in ob koncu programa skupaj s stanovalci zapetimi pesmimi. Spoštovani, še enkrat se vam zahvaljujemo za vaš obisk in pridite še kdaj. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


 


ADVENTNI VENČKI

Stanovalci, prostovoljci, ključni pari in zaposleni smo izdelovali, pletli in krasili adventne venčke. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Bralna značka Toneta Partljiča

V petek, 23.11.2018, smo se v Koroškem domu starostnikov – poslovni enoti Slovenj Gradec zopet zbrali ljubitelji knjig na uvodnem srečanju, že šeste bralne sezone »BRALNE ZNAČKE TONETA PARTLJIČA«. V letošnji bralni sezoni smo zaradi izražene želje oziroma predloga gospoda Toneta Partljiča izpostavili dela koroškega pisatelja Andreja Makuca. Na srečanju so sodelovali stanovalci ter dijaki Gimnazije Slovenj. Program sta povezovali gospa Darja Hribernik in gospa Alenka Obretan Mestek, knjižničarki knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec. Zagotovo pa je bilo vsem prisotnim v največje veselje  snidenje z gospodom Tonetom Partljičem in njegovim pogledom na letošnja izbrana dela ter pisateljem Andrejem Makucem. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija. 

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNicaKulturni program ob odprtju razstav

V četrtek, 22.11. 2018, smo stanovalci in gostje uživali ob programu, ki je bil namenjen ob odprtju razstave slikarskih del članic skupine »Likovno izražanje« v okviru Mocisa, pod mentorstvom Nade Medved in risbic otrok iz vrtca Enota Maistrova »Škratica Mica« iz Slovenj Gradca. S prisrčnim plesno-glasbenim programom so se predstavili otroci iz vrtca in s pesmijo pevski zbor stanovalcev doma. Program je povezovala stanovalka Maja Gregorič. Hvala vsem za obisk in razstavljena dela. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek smo stanovalce, delavce in obiskovalce pogostili s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Mleko, kruh, maslo, med in jabolka smo dobili od okoliških proizvajalcev. Več utrinkov si poglejte pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več