|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


SOBIVAMO-OKROGLA MIZA V SLOVENJ GRADCU

Veseli smo, da smo bili dne, 17.1.2018 gostitelji projekta SOBIVANJE V ORGANIZACIJI MINISTRSTVA ZA OKOLJE IN PROSTOR. Zahvaljujemo se vsem gostom in si želimo nadaljnjega sodelovanja. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnost za stanovalce - galerija.


Aktivnost v PE Slovenj Gradec in obisk župana

V KDS poslovni enoti Slovenj Gradec, nas je 16. 1. 2018 s svojim obiskom počastil župan Mestne občine Slovenj Gradec, gospod Andrej Čas, ki je med kuharskim krožkom izdelovanja domačih rezancev čestital stanovalcem za novo leto. Našim marljivim »štrikaricam« se je  zahvalil za njihovo delo  za 450  spletenih nogavičk, ki so jih  pletle v Centru aktivnosti, le - te župan Mestne občine Slovenj Gradec podari novorojenčkom v porodnišnico Slovenj Gradec. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


VOŠČILO NAJSTAREJŠI STANOVALKI

Danes je v poslovni enoti Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu, svoj 98. rojstni dan praznovala naša najstarejša stanovalka gospa Arnežnik Jožefa. Gospa  je v odlični kondiciji, redna obiskovalka telovadbe, plesov Seniorjev, prireditev…. Na praznovanju 9. obletnice doma smo kot zanimivo aktivnost njej na čast spekli 97 m »jabolčnega štrudla«, ki ga je začela rezati prav ona. 

Še mnogo zdravih in aktivnih let ji želimo!

Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnost za stanovalce - galerija.


Peka potice za 130 občanov občine Ravne na Koroškem

Prostovoljke Koroškega medgeneracijskega centra so pekle potico za 130 občanov občine Ravne na Koroškem, ki bivajo v koroških domovih za stare ljudi. Potico jim bo na tradicionalnem  po novoletnem obisku podaril župan, dr. Tomaž Rožen.

To je še en dogodek v nizu odličnega sodelovanja s KMC - jem in lahko rečemo, da se »slaščičarke« pri nas dobro počutijo.

 


Silvestrovanje

Prihod novega leta 2018 smo v Poslovni enoti Slovenj Gradec skupaj s stanovalci, z 98 sorodniki, prostovoljci in zaposlenimi dočakali v petek, 29. 12. 2017. Za prijetno vzdušje so poskrbeli pevka Adrijana Kamnik, glasbenik Miran Vavče, kratek kulturni program pa smo oblikovali pevski zbor zaposlenih, stanovalci na klavirju, harmoniki in kitari in prostovoljci s pripovedjo lepih želja. V nadaljevanju je sledila silvestrska večerja in zabava s plesom. Srečno 2018. Več utrinkov si lahko ogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica

 

 

 


Odprtje Demenci prijazne točke v KDS – PE Slovenj Gradec

Koroški dom starostnikov v Poslovni enoti Slovenj Gradec že od svojega odprtja dalje daje velik pomen izobraževanju o demenci vseh zaposlenih, predvsem  odnosu in komunikaciji z osebami z demenco. V  izobraževanja  se vključujejo tudi sorodniki naših stanovalcev in zainteresirana javnost. Vsak petek je na voljo INFO točka, ki posameznikom nudi koristne informacije o demenci in morebitno usmeritev v nadaljnjo obravnavo.

Včeraj smo se z odprtjem Demenci prijazne točke  skupaj  s Koroškim medgeneracijskim centrom na Ravnah  vključili v mrežo DPT, ki jo društvo Spominčica vzpostavlja po Sloveniji. Namen in želja vseh nas je delovati na področju ozaveščanja in destigmatizacije demence, oblikovati osebam z demenco prijazno okolje in s tem zmanjšati možnost tveganja za njihovo socialno izključenost.

Slavnostnega odprtja se je udeležila tudi ga. Štefanija L. Zlobec, predsednica društva Spominčica. V programu je sodeloval pevski zbor Koroški mix in glasbena skupina Hedera Vento.


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več