|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


ALZHEIMER CAFFE z gostjo, novinarko Nevo Železnik

V sredo popoldan smo v Koroškem domu starostnikov – PE Slovenj Gradec izvedli že 13. Alzheimer caffe, na katerem je bila gostja  ga. Neva Železnik, upokojena novinarka.  O demenci je napisala dve knjigi,  Adijo,  grem domov  in Temne sence demence. V njih opisuje  izkušnje, probleme in težave s katerimi se je soočala pri skrbi za demenco oboleli mami.

 


Bralna ura z gospo Uršej in gospodom Lipovškom

Danes, v petek 18.05.2018, je pri nas potekala bralna ura, ki sta jo vodili knjižničarki iz Knjižnice Ksaverja Meška, gospa Alenka in Darja. Gostili sta stanovalko doma, gospo Ano Uršej in gospoda Ivana Lipovška, ki sta nam predstavila svoji knjigi. Bilo nam je v veselje in čast, zopet pa z bralno uro nadaljujemo oktobra. Več utrinkov si lahko ogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


18. PLES SENIORJEV

V Domu Slovenj Gradec smo se spet imeli lepo. 18. Seniorjev ples je v tednu TVU združil stanovalce, prostovoljce, zaposlene in otroke zaposlenih, ki so v času pavze kot presenečenje pripravili plesno točko. Navdušeni smo zaploskali 8-letni Niki Praznik in 7-letni Zali Pečnik ter se na koncu zahvalili tudi Vavče Miranu, ki nam je igral in pel. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Zaključna nagradna večerja

V sredo, 16.05.2018, smo se še zadnjič v sklopu 5. bralne sezone »Bralne značke Toneta Partljiča« zbrali v gostilni Lečnik na Ravnah na Koroškem, kjer smo uživali v odlični družbi na zaključni, nagradni večerji treh izžrebancev. Žrebanje je potekalo na zaključni prireditvi v mesecu aprilu pred Koroško osrednjo knjižnico Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem. Gospo Marto Kovačec Vrenčur je izžrebal koroški pevec Milan Kamnik, ki je zaznamoval peto bralno sezono, gospo Elico Kajzer Rožič je izžrebal gospod Tone Partljič, gospo Marijo Ocepek pa je izžrebal župan občine Ravne na Koroškem, dr. Tomaž Rožen. Vsem izžrebanim so se pridružili njihovi izbrani spremljevalci. Za dobro vzdušje je s svojim petjem poskrbel »Hišni bend« Koroškega doma starostnikov – PE Slovenj Gradec, s svojim hudomušnim pripovedovanjem pa je poskrbela za veliko smeha ga. Marija Štruc. Nagrajenci so bili veseli in ponosni, da so lahko lepo popoldne preživeli v družbi g. Toneta Partljiča, ki je poskrbel tudi za literarni del srečanja in seveda g. Milana Kamnika, ki je s svojo značilno iskreno besedo in svojimi pesmimi nagovoril vse prisotne. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Druženje dveh generacij

V okviru tedna VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA, smo se v domu družili z učenci podružnične šole Pameče in njihovo mentorico Sašo Keserin. Po vseh petih enotah so stanovalce navdušili s svojim zabavnim in prisrčnim programom. Obljubili so nam, da še pridejo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


"Z roko v roki" z učenci OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem

Na današnji deževen dan so nas v sklopu TVU z obiskom razveselili učenci OŠ Juričevega Drejčka, Ravne na Koroškem. Z recitalom,  glasbenimi in s plesnimi točkami so naše stanovalce vidno ganili. Hvala, ker ste k nam prinesli srečo in veselje. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija. 


SADIKE

Ker so stanovalci našega doma lepo skrbeli za preko 300 različnih sadik paradižnika, paprike in feferonov, sta se jim vodja enote gospa Marjana Kamnik in vodja kuhinje, Maja Pungaršek prisrčno zahvalile z majhno pozornostjo. več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več