Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Obveščamo vas, da bo dr. SKRALOVNIK MIRA odsotna dne 1. 7. 2019 zaradi dopusta. Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurnih zdravnikov Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Obveščamo vas, da bo dr. SKRALOVNIK MIRA odsotna v ponedeljek, dne 24. 6. 2019. Delala bo v petek 21. 6. 2019 od 15.00 do 17.15 ure. Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurnih zdravnikov Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.


OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Ob  počastitvi praznika Dneva državnosti, smo v domu PE Slovenj Gradec stanovalci in zaposleni prisluhnili prebranim zgodbam članom zgodovinskega krožka, ki so z zapisanimi spomini obudili čas pred in med osamosvojitvijo Slovenije. Marjan Kos, ki je mentor našim članom zgodovinskega krožka, je dogodke kronološko in zanimivo povezal, med samim programom pa je zadonela slovenska pesem iz ust Ženskega pevskega zbora Bolnišnice Slovenj Gradec, pod vodstvom Kazimire Lužnik.

 Zahvaljujemo se vsem nastopajočim in želimo lep prazničen dan s spominom na našo domovino. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


 


Zabavno dopoldne z učenci Druge OŠ SG

V KDS Poslovni enoti Slovenj Gradec so stanovalcem v sredinem dopoldnevu popestrili  program učenci Druge OŠ Slovenj Gradec. V programu so nam odigrali igrico »Babica s pripovedovanjem, Matic z velikim spoznanjem«, z glasbo na klavirju in saksafonu pa so se tudi predstavili mladi glasbeniki.

Hvala vam dragi učenci in mentorici Veronika Gnamuš in Boža Božena Lesjak, da ste nam zapolnili dan z mladostno energijo, želimo vam lepe počitnice. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


ALZHEIMER CAFE

Vodja pilotnega projekta za dolgotrajno oskrbo mag. Marjana Kamnik je na druženju Alzheimer cafe prisotnim podrobno razložila kako le-ta poteka na Koroškem. V nadaljevanju pa je bil predstavljen projekt "Zapoj v spomin", ki smo ga v marcu začeli izvajati v Domu Slovenj Gradec. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce- galerija.20. PLESNI VEČER SENIORJEV

V četrtek, 13.6. 2019 smo v KDS Poslovni enoti Slovenj Gradec spet plesali. 20. ples seniorjev je potekal malo drugače. Med plesom smo se s slikovno podobo spomnili vseh plesnih gostov in glasbenikov, ki so nas spremljali skozi 19 plesnih večerov. Skupaj smo ugotavljali, da je bilo vedno veselo in lepo. Tokrat nam je 20. ples popestrila plesna šola Devžej in glasbenik Miran Vavče.

Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

  NAJ PROSTOVOLJEC 2018- Brdo pri Kranju

V torek, 11. junija 2019, smo bili povabljeni na Brdo pri Kranju na zaključno prireditev » Prostovoljec leta 2018«, ki je potekala v sklopu Mladinskega sveta Slovenije. Gostil nas je predsednik RS Borut Pahor. Prostovoljci in spremljevalci  Koroškega medgeneracijskega centra Ravne in KDS PE Slovenj Gradec smo se skupaj udeležili svečanega dogodka.

Predlagana prostovoljca  KDS PE Slovenj Gradec sta bila gospod Lojzek Kralj in gospa Maja Gregorič, ki sta za svoje prostovoljno delo prejela tudi priznanja.

 Ponosni in veseli smo za vsa dejanja in delo naših prostovoljcev in se jim z vsem spoštovanjem iskreno zahvaljujemo.

Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.PRIČETEK POLETNIH IGER

V Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec, smo z letnim piknikom pričeli  8. sezono POLETNIH IGER. Letos bodo potekale v sodelovanju s Športno zvezo Slovenj Gradec, ki so se prijavili na razpis »Aktivno staranje-2019«. V času od junija do septembra bomo tekmovali v kegljanju, balinanju,…Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 

Lep športni pozdrav.

 


Kosilo z nagrajenci ob zaključku bralne sezone

Veselo vzdušje ob skupnem kosilu, sproščenem pogovoru z nagrajenci »Bralne značke Toneta Partljiča« in pisateljema Tonetom Partljičem in Andrejem Makucem. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več