Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


Blagoslov velikonočnih jedi

V soboto smo pri nas blagoslovili velikonočne jedi. Stanovalci, sodelavci, prostovoljci, sorodniki in okoliški sosedje so se pridružili lepemu opravilu. Zbralo se nas je preko 100 ljudi, ki smo z veseljem prisluhnili duhovniku Gustiju Raščanu in si med seboj voščili vesele velikonočne praznike. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.Barvanje pirhov

Na veliki petek smo s stanovalci in zaposlenimi barvali pirhe. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce- galerija.


Zaključna prireditev »Bralne značke Toneta Partljiča«

V četrtek, 18.4.2019, smo se v Koroškem domu starostnikov – poslovni enoti Slovenj Gradec tokrat še zadnjič zbrali ljubitelji knjig na zaključni prireditvi 6. bralne sezone projekta »Bralne značke Toneta Partljiča«. Še enkrat smo posvetili svoj čas pisani besedi in na ta način izkazali spoštovanje pisatelju Andreju Makucu. Na zaključni prireditvi so sodelovali MePz stanovalcev doma, Literarna čajanka KMC – Ravne na Koroškem pod mentorstvom gospe Ivane Prislan, dijaki Gimnazije Slovenj Gradec pod mentorstvom gospe Mojce Čerče, pisatelj Andrej Makuc in gost Tone Partljič. Program je povezovala dijakinja 2. letnika Gimnazije SG, Patricija Pogorelčnik. V naši družbi je bil tokrat tudi podžupan, gospod Peter Pungartnik. Vsem udeležencem in sodelujočim na prireditvi iskrena hvala. Za konec pa lahko dodamo še samo: «Pridružite se nam pri prebiranju knjig in v naši družbi vam bo zagotovo lepo.«Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktvnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica


 


PRIPRAVE NA VELIKO NOČ

V tednu pred VELIKO NOČJO smo pri nas pripravljali domače rezance, tokrat tudi posebne široke rezance z dodano rdečo peso. Z mentorico Faniko Jeromelj smo na zeliščni delavnici spoznali veliko različnih zdravilnih zeli in v visoko gredo pred domom skrbno nasadili zelišča in dišavnice za domačo uporabo. V petek bomo s stanovalci in ključnimi pari barvali pirhe, v soboto sledi še blagoslov jedi. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

ŽELIMO VAM VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE.

Stanovalci in zaposleni Koroškega doma starostnikov - PE Slovenj Gradec.


 

 


BLAGOSLOV SNOPOV

V soboto smo v našem domu s sveto mašo  blagoslovili snope, ki so nam jih kot vsako leto za vse stanovalce prinesli člani Karitasa iz Šentilja, Pameč in Slovenj Gradca. Zahvaljujemo se vsem za darovanje in obisk, želimo vam vesele velikonočne praznike. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Kulturno društvo Leše se predstavi

V petek so nas z obiskom počastili člani Kulturnega društva Leše. S predstavitvenim filmom o Lešah in knapovskem življenju ter s pevskim zborom in recitali, so nam popestrili petkovo dopoldne. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Hvala spoštovani »Lešanarji« in pridite še kdaj.


 


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Dr. Mira Skralovnik bo zaradi praznika v ponedeljek, dne 22.4.2019, delala v torek 23.4.2019 od 12.00 ure do 14.00 ure.

Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurnih zdravnikov Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.


SPREMEMBA ORDINACIJSKEGA ČASA

Dr. Francka Šmid Borovnik bo namesto 11.4.2019 delala 12.4.2019 (od 7. ure do 15.ure). Za vse urgentne primere bo poskrbljeno s strani dežurnih zdravnikov Zdravstvenega doma Slovenj Gradec.


NABIRALI SMO REGRAT

Že deveto sezono smo stanovalci, prostovoljke in zaposleni  nabirali regrat. Prijazni kmet iz Šmartna  je bil letos spet tisti, ki nas je že peto leto povabil na njegov travnik, kjer smo z veseljem vrtali za njega plevel, za nas pa dragocen, zdrav in zelo zaželjen regrat, ki bo popestril pomladni jedilnik. Ob prihodu v dom so nas že pričakali stanovalci, ki so  ga bili pripravljeni čistit. Z največjim veseljem smo ga  postregli že za večerjo. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več