|  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Projekt "Beremo dela Toneta Partljiča"

S projektom smo začeli v petek 15.11.2013 z zanimivim kulturnim programom. Gostili smo mešani komorni zbor Carinthio Cantat ter gospoda Toneta Partljiča. Program je povezovala gospa Irena Fasvald.

Pri tem projektu sodelujemo stanovalci, ključni pari, zaposleni, otroci zaposlenih, prostovoljci, svojci, osnovnošolci 1. in 2. Osnovne šole, dijaki Gimnazije Slovenj Gradec ter dijaki Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec.

Naš cilj je medgeneracijsko povezovanje. S pomočjo branja se povezujemo različne generacije ljudi. Želimo si, da bi projekt prerasel v »Partljičevo bralno značko«. Kar pomeni, da se 24.04.2014 projekt ne bi zaključil, ampak bi si izbrali novega avtorja za branje oziroma bi ga predlagal gospod Partljič. Ime bralne značke pa bi obdržali.

Za uspešno sodelovanje pri projektu je potrebno prebrati vsaj 3 dela Toneta Partljiča. Ob tem ni potrebno zapisovati obnove, tudi ne nameravamo s pogovorom preverjati ali smo delo res prebrali. Po prebranem delu si bomo zapisali komentar k delu, kakšno misel, zanimiv dogodek v delu,… V knjižnici našega doma bomo imeli zvezek, kamor bomo zapisovali vse naše misli oziroma komentarje k delu. Prav tako bomo po dogovoru posredovali zvezke na osnovni šoli, gimnazijo ter zdravstveno šolo, kjer bodo prav tako zapisovali svoje misli ob branju.

Bere lahko kdorkoli. Vsak zase, prostovoljec stanovalcem, vnuk svoji babici, babica vnuku, ključna oseba stanovalcu ali obratno,…

Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika nam je za 6 mesecev, oziroma do konca projekta (24.04.2014) posodila 20 knjig avtorja Toneta Partljiča. Tako imamo v domski knjižnici »Partljičevo polico«, seznam vseh knjig, ter seznam kamor se beleži izposoja knjig. V kolikor si v svoji knjižnici ne  morete sposoditi določenega dela, lahko to storite pri nas, seveda v primeru, da je na voljo.

Projekt vključuje dve delavnici na temo del Toneta Partljiča. Delavnici bosta potekali v prostorih KDS Slovenj Gradec in sicer je prva delavnica predvidena v petek 24.01.2014 ob 9.00 uri. Na prvi delavnici bomo povabili osnovni šoli, da sami predlagata potek delavnice, ki bo seveda v povezavi z deli Partljiča (npr. risanje zanimivih dogodkov iz del). Za morebitno gradivo bo poskrbel dom.

Druga delavnica je predvidena v petek 28.03.2014, prav tako ob 9.00 uri, kjer bomo povabili, da sodelujeta gimnazija ter srednja zdravstvena šola in mogoče pripravita kakšno dramsko igro (npr. skeč iz dela Moj ata socialistični kulak). Vse po dogovoru. Koordinator med šolami je Denis oziroma po dogovoru z mentorji šol.

Ob zaključku projekta, ki bo ob dnevu knjige 24.04.2014, bo potekalo žrebanje, kjer bomo podelili tri bogate nagrade. Majhno darilce pa bodo prejeli vsi sodelujoči v projektu.

Želimo si, da bo projekt uspešen in da se bomo ob dnevu knjige dogovorili o nadaljevanju sodelovanja, nadgradnji projekta. Pustimo se presenetit.

 

Kontaktni osebi:

Socialni delavec – pripravnik, Denis Sahernik, tel: 040 715 560 ali 02/ 88-46-457

Vodja gospodinj – animator, Jana Zamernik, tel: 040 639 793


Vabilo na zaključek projekta -"Beremo dela Toneta Partljiča".pdf

  • Utrinki iz ProjektaLast Updated On: 29.5.2014

    Imeli smo zelo razgiban zaključek projekta "Beremo dela Toneta Partljiča"