Izberite dom:

Slovenj Gradec Dravograd
   
  |  Prijava
Kontakt

Koroški dom starostnikov
Slovenj Gradec

Celjska cesta 24

2380 Slovenj Gradec

 

Telefon: 02 88 46 435

Faks: 02 88 46 460

Mobitel: 041 360 806

E-mail: marjana.kamnik@kor-dom.si

Novice in dogodki


8. MAREC DAN ŽENA

Stanovalkam v domu PE Slovenj Gradec so 8. marec s prisrčnim programom popestrili učenci Druge OŠ Slovenj Gradec, z mentoricama. Na vsaki enoti so zaplesali, zapeli in zaigrali na frajtonarico, vodja enote pa je vsaki stanovalki poklonila rdeč nagelj. Rožico  smo prejele tudi vse zaposlene v domu. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Hvala vsem, ki ste nam polepšali današnji praznik in vse najboljše ob Dnevu žena.

 


PUSTOVANJE

V domu starostnikov Slovenj Gradec smo danes predstavljali talente: damo iz Pariza, izdelavo paštete, rdeče noske, zdravo gibanje, sestavo jedilnikov, pilotni projekt, žoga bend, potapljača… ..Maske je ocenjevala komisija in ocenila, da so vse maske zmagovalke. Vsi talenti so prišli v naslednji krog – drugo leto. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija. 

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica


OBISK KURENTOV

V nedeljo so nas obiskali "Kurenti z vseh vetrov". Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce-galerija.


ALZHEIMER CAFE

Včeraj popoldan smo na Alzheimer cafe-ju  gostili dr. med. Jožico Gamse. Prisotni, bilo nas je veliko, smo povedanemu skrbno prisluhnili in sicer o vplivu demence na vsakodnevno življenje doma ter o skrbi za osebo z demenco v domačem okolju. Dr. Jožica Gamse je kot specialistka psihiatrije zaposlena v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca in je ena redkih, ki je osebe z demenco pripravljena obiskati tudi na domu. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.

 


ODPRTJE ZIMSKEGA VRTA

V Koroškem domu starostnikov PE Slovenj Gradec, smo v ponedeljek 25. februarja uradno odprli zimski vrt. Trak so prerezali ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenija Klampfer, župan MO Slovenj Gradec, Tilen Klugler in direktor Srečko Mlačnik.

V kulturnem programu so sodelovali stanovalci, zaposleni, prostovoljci in koroški kantavtor Milan Kamnik, dogajanje pa je povezovala Irena Fasvald. Nove prostore že veselo koristimo za različne priložnosti. Več utrinkov si lahko pogledate v rubriki Aktivnosti za stanovalce - galerija.

Foto: Nika Hölcl Praper, fotobeležNica


DELOVNA AKCIJA

Danes smo se v domu starostnikov v Slovenj Gradcu z delovno akcijo že začeli pripravljati na odprtje zimskega vrta, ki ga bomo slavnostno odprli v ponedeljek, 25.februarja. Več utrinkov si lahko pogledate pod rubriko Aktivnosti za stanovalce - galerija.


Vtisi o domu

Ni dom starosti, je dom cvetja, radosti in modrosti..."

>> Več